Archos představil tablet 101 XS s Androidem ICS a přídavnou klávesnicí

Tablet Archos 101 XS zaujme svým svěžím designem, Androidem Ice Cream Sandwich, dvoujádrovým procesorem s frekvencí 1,5 GHz či 10ti palcovým HD displejem. Po vzoru tabletů Asus Transformer nabídne také přídavnou hardwarovou klávesnici.

Archos 101 XS je na pohled jiný, než většina ostatních dnešních tabletů, za což mohou zejména jeho zaoblené linie a bílé barevné provedení. Pochvalu si zaslouží také tloušťka tabletu, která činí bez připnuté přídavné klávesnice pouhých 7,6 mm. Samotná tablet váží zhruba 590 g, přídavná klávesnice přidá dalších 190 g.

Displej tabletu má typickou velikost 10,1 palců, na které přináší rozlišení 1280 x 800 bodů. V útrobách zařízení se pak ukrývá dvoujádrový procesor OMAP 4470 (jádro Cortex A9) taktovaný na 1,5 GHz a grafický čip PowerVR SGX544 GPU. Operační paměť má kapacitu 1 GB, pro uživatele je připraveno 16 GB paměťového prostoru, který je navíc dále možné rozšířit paměťovými kartami. „Život“ v přístroji probouzí operační systém Android 4.0 ICS s tím, že časem by měl přístroj dostat i novější Android 4.1 Jelly Bean.

Za zmínku dále stojí také čelní kamera s HD rozlišením, mini HDMI výstup, micro USB port či GPS. Wi-Fi a Bluetooth lze považovat za samozřejmost. Výše zmiňovanou klávesnici je možné připnout pomocí speciálního konektoru a klidně ji přenášet spolu s přístrojem – při přenášení zároveň slouží jako ochrana displeje a při psaní poslouží jako stojánek. Napájení zajišťuje Li-Ion akumulátor o kapacitě 6800 mAh s výdrží až 6 hodin práce na jedno nabití.

Archos 101 XS je možné v zahraničí zakoupit za 399 USD (zhruba 7500 Kč bez DPH), zdali se dostane také do ČR, zatím není známo.

Zdroj: www.notebookcheck.net

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *