Již brzy přijde nový ZTE Blade III

Za poslední rok byl evropský trh zaplaven výrobky čínského původu, tedy téměř všechny jsou z Číny, ale jen některé byly stvořeny právě v zemi, kde se kopírování považuje za vznešený symbol národa. V tuto chvíli mluvím o přístrojích značky ZTE či Huawei. Na začátku v málokom vzbuzovaly důvěru, dnes se prodávají jako na běžícím páse. A čím to je?

Na jednoduchou otázku jednoduchá odpověď. Tyto výrobky prostě a jednoduše dokázali docílit kvality značek uznávaného jména a srazit ceny, jak jen to šlo. Tak výrobci vytvořili skvělý koktejl, kterému málokdo odolá.

V listopadu 2010 bylo představeno první ZTE Blade. Nevyniklo stylem, špičkovou výbavou ani žádnými technologickými výstřelky. Za to nabídlo velmi příznivou cenu za vcelku přijatelnou výbavu. Také proto se stalo oblíbeným modelem, jenž se prodával jedna radost. Poté přišla druhá generace, která ačkoliv se moc nelišila, navázala na úspěch svého předchůdce a vytřela zrak spoustě známějších výrobců.

V tuto chvíli má ale ta nejlepší léta za sebou a přišel čas na změnu jménem ZTE Blade III. Známe jeho technické parametry, opět zvolí nízkou výbavu za ještě nižší cenu. Zlý jazykové možná řeknou, že se do dnešní doby takto slabý telefon nehodí, ale podle mého názoru si jeho budoucí majitelé, jenž hledí především na cenu a základní funkčnost, stěžovat nebudou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co tedy novinka nabídne? V první řadě to bude Android 4.0 Ice Cream Sandwich. O výpočetní výkon se postará poněkud slabší jednojádro s taktem jeden gigahertz od Qualcommu, sekundovat mu bude operační paměť RAM, jež nese velikost 512 megabajtů. Telefon jde ve šlépějích svých předchůdců, a tak nabídne s nimi shodnou velikost displeje 3,7 palce. Co se dále obrazovky týče, dostala standardní rozlišení 480 x 800 bodů, používá technologii TFT LCD.

Optická výbava není na špici, ale snad každému průměrnému uživateli postačí. Pěti megapixelový fotoaparát s přisvětlovací diodou dominuje zadům telefonu. V čele pak stojí malá kamerka, jež slouží pro videohovory. Samozřejmostí je slot pro MicroSD kartu, ta bude opravdu potřeba, jelikož vnitřní paměť mobilu je velmi malá pouhých 200 MB.

Pokud ZTE nasadí opět stejnou cenovou politiku jako doposud, nebude mít Blade III absolutně žádné problémy. Své zákazníky si vždycky najde, jelikož je to dobrý telefon za ještě lepší cenu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *