Samsung chystá dvousimkové dvojče telefonu Samsung Galaxy S s názvem Galaxy S Duos

Aby těch telefonů podporujících dvě karty SIM nebylo málo, přijde během pár týdnů na trh také Samsung se svou troškou do mlýna. Bude se jednat o podobný přístroj jako je legendární Samsung Galaxy S a bude se proto jmenovat téměř stejně – Samsung Galaxy S Duos.

Jelikož už Samsung Galaxy S není z nejmladších, parametry vnitřností jeho deblového brášky nejsou z nejsilnějších. Jelikož jsou mezi námi i tací, kteří ocení možnost používat zároveň dvě karty SIM na úkor nejnovějších 3D stříleček a tekoucích graficko-slizových orgií, zaručeně si tento duální přístroj najde své fanoušky.

Barevně se telefon více blíží vlajkové lodi, Samsungu Galaxy S III, v jedné z jeho několika barev, i vzhled a zakřivení bude připomínat spíše tento nejnovější model, většina ostatních parametrů ale bude spíš srovnávána se starším „eSkem“. Velikost displeje je stejná, příjemné 4″, nicméně zpracování je horší i oproti Galaxy S. Galaxy S Duos nabídne pouze TFT, oproti Super AMOLED, což je přecejen krok níž. Rozlišení ovšem zůstalo na 480×800 px.

Uvnitř těla tepe jedno-jádrový Cortex-A5 o frekvenci 1GHz, nepříliš výkonná grafika Adreno 200 a paměť rozumných 512MB. Zadní kamera zvládne fotit snímky v maximálním rozlišení 5MPx a dokáže nahrávat pouze VGA video, jelikož Cortex-A5 HD video neumí. Velikost skořápky Samsungu Galaxy S Duos je 121.5×63.1×10.5mm s váhou příjemných 120g. Systémem, který bude tento stroj pohánět, bude téměř nejnovější Android 4.0 ICS.

Co se týče možnosti dvou SIM karet, Samsung implementoval cosi, co se jmenuje ‚Dual SIM Always On‘, což vám, kromě jiného, zvládne při právě probíhajícím hovoru na jedné SIM kartě, přeposlat hovor, pokud vám někdo volá na druhou SIM, na tu SIM kartu, se kterou právě telefonujete.

Samsung Galaxy S Duos by se měl začít prodávat během příštího měsíce nejprve v Evropě, ale za zatím neupřesněnou cenu.

Zdroj: GSM Arena

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *