Sony Xperia SL – mírně vylepšená vlajková loď

Ačkoli se současný nejvyšší model společnosti Sony Xperia S na trh dostal teprve nedávno, výrobce již uvádí jeho vylepšenou verzi. Rozdílů však není mnoho, největší pozornost z nich upoutá vylepšený dvoujádrový procesor Snapdragon S3 s frekvencí 1,7 GHz.

Jak napovídá již označení telefonu, výrobce oproti předchozímu modelu provedl opravdu jen minimum změn, výbavu přístroje si tedy přiblížíme jen ve zkratce. Kromě vylepšeného procesoru Snapdragon S3 (MSM8260) se dvěma jádry o taktu 1,7 GHz telefon dále nabídne např. 1  GB RAM, 32 GB uživatelské paměti, operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich (upgrade by měl být u takovéhoto zařízení samozřejmostí) či rozměrný displej s úhlopříčkou 4,3 palců a velmi jemným rozlišením 1280 x 720 bodů.

Vyzdvižení si zaslouží určitě i fotoaparát s rozlišením 12,1 megapixelů doplněný o automatické ostření, LED blesk a obrazový snímač CMOS Exmor R, který Sony využívá i u svých běžných digitálních fotoaparátů. Špičkový je také záznam videa ve FullHD rozlišením 1920 x 1080 bodů.

Mezi další (i když povětšinou již běžnou výbavu) spadá např. HDMI výstup, technologie Wi-Fi a Bluetooth, NFC, ANT+, aGPS, aplikace Walkman, FM rádio s RDS či technologie pro vylepšení zvuku xLOUD.

Telefon se zatím neprodává, časem by se ale měl objevit i v nabídkách českých prodejců.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *