Acer Iconia Tab A200 – tablet střední třídy, který má rozhodně co nabídnout

Společnost Acer má v nabídce hned několik tabletů, které se liší cenou a samozřejmě i výbavou. Ve střední třídě nabízí Acer model Iconia Tab A200, který nabídne 10ti palcový displej s rozlišením 1280 x 800 bodů, starší platformu NVIDIA Tegra 2, 1 GB operační paměti, 16 nebo 32 GB uživatelské paměti a systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Tablet Acer Iconia Tab A200 je možné pořídit za zhruba 8500 Kč vč. DPH. Co může potenciální zákazník za tyto peníze získat? Je zřejmé, že nemůže očekávat současnou špičku v podobě čtyřjádové platformy NVIDIA Tegra 3 či displej s Full HD rozlišením, to jsou vlastnosti vyhrazené nejvyšší třídě dnešních tabletů, která se cenově zatím stále pohybuje nad hranicí 10 000 Kč. I přes snahu o šetření se ale společnosti Acer podařilo vyrobit zajímavě vybavený tablet, kterému nechybí nic zásadního.

Designově je tento 10ti palcový tablet poměrně umíněný, alespoň tedy v šedém barevném provedení. Tablet je totiž dostupný i v provedení s vínově červenou zadní stranou, která dokáže vzhled celého zařízení příjemně oživit. Ve výsledku však bude toto živější barevné provedení vhodné spíše pro něžnější polovinu lidstva, ale proč ne. Rozměry přístroje činí 260 x 175 x 12,4 mm, což je takový dnešní průměr, což se již však nedá říci o hmotnosti, která je se svými 720 gramy již poměrně vysoká.

Čelní straně tabletu samozřejmě dominuje displej, který má v tomto případě úhlopříčku 10,1 palců a rozlišení 1280 x 800 bod. Jedná se o běžný TFT LCD zobrazovač a samozřejmě podporuje multi-touch.

O svižné reakce operačního systému i dalších aplikací a her se stará starší, ale stále dostatečně výkonná platforma NVIDIA Tegra 2 (250) s dvoujádrovým procesorem taktovaným na 1 GHz. To vše pak doplňuje 1 GB operační paměti typu DDR2. Vnitřní uživatelská paměť má v závislosti na zvolené variantě 16 nebo 32 GB, obě varianty nabízejí i slot pro paměťové karty microSDHC, které lze použít pro navýšení základní kapacity.

Acer Iconia Tab A200 nabídne komunikační rozhraní Wi-FI (802.11 b/g/n) v podobě čipu od společnosti AzureWave a Bluetooth s podporou standardů 2.1 + EDR. Dále je připravena dvojice USB (jedno ve verzi micro a jedno klasické), audio jack a konektor pro připojení napájení.

Operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich je v základu doplněn o několik dalších aplikací od výrobce, ze kterých za zmínku stojí např. Soundhound, Acer clear.fi, Acer SocialJogger, Documents To Go či EverNote. Další software je možné získat z katalogu Google Play a také Tegra Zone, kde se nacházejí hry připravené přesně na míru zařízení vybavených platformou NVIDIA Tegra.

Napájení tohoto přístroje má na starosti lithium-polymerový akumulátor se dvěma články o celkové kapacitě 3260 mAh (24,10 Wh). Výdrž je samozřejmě závislá na typu prováděných činností, dá se však počítat minimálně s 6ti až 10ti hodinami.

Acer Iconia Tab A200 je zajímavě vybavený tablet střední třídy, který netrpí žádným výraznějším nedostatkem, jako je slabý výkon, nekvalitní displej či starší verze operačního systému, na druhou stranu se ale ani nemůže rovnat dnešním nejlepším modelům, na které ztrácí v oblasti výkonu, displeje a třeba také hmotnosti. Určitě se však jedná o cenově dostupné a výbavou a výkonem vyvážené zařízení, které si může najít řadu spokojených uživatelů.

Podrobnější údaje je možné získat na webových stránkách výrobce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *