Bomberman je k dispozici i na Android, vyzvěte své kamarády!

Velmi populární hra, která si získala slávu již při svém prvním vydání v počítačové verzi. Kromě počítače si ovšem našla cestu ke slávě i na Androidech, kde září v mnoha verzích. V novém provedení je možné hrát nejenom proti telefonu, ale také proti svým kamarádům přes Bluetooth. Ve hře je využito originálního zobrazení postavičky „Bombermana“, která vypadá jako malý Android robot.

Bomberman je akční hra do telefonu, která přináší i hromadu zábavy, je totiž určena především pro více lidí. Hráč hraje za Androida, který pokládá bomby po herní ploše. Každá bomba má určitý dosah výbuchu, jsou zde 4 základní strany pohybu a v těchto stranách se dosah bomb šíří. Cílem je zlikvidovat soupeře, a to pouze bombou. Někdy se vyhrává díky důmyslné taktice, jindy rozhodne náhoda nebo postřeh.

Hru je možné hrát proti telefonu. V tomto případě se nastavuje inteligence nepřítele. Další možností je hra proti přátelům. Pro tuto hru je nutné mít zapnutý Bluetooth, proti sobě mohou hrát maximálně čtyři hráči. Každý hráč si vybírá barvu svého Bombermana.

Herní pole se skládá z kamenných a dřevěných bloků. Dřevěné bloky je možné likvidovat bombami, za kamenné je dobré se schovávat. Bomby se ve hře neustále zdokonalují a také jich lze neustále pokládat větší množství. Během krátké doby se hra stane natolik rychlá, že jeden ze soupeřů prohraje. Když se vybírá barva pro hráče, tak je k dispozici základních 5 barev, tedy modrá, zelená, červená, černá a žlutá.

Na výběr je několik základních herních map, liší se svojí velikostí i uspořádáním bloků. Zatímco se jednoduchá mapa vejde na plochu displeje, tak pokročilejší mapy přesahují mnohem dále.

Nastavení hry je velmi snadné, nastavuje se obtížnost hry, inteligence soupeře, počet životů a také délka hry. Délka hry je vždy omezena. Po skončení limitu se začne mapa plnit kamennými bloky. Hráč, který je usmrcen kameny jako první, prohrál.

Jedná se o velmi zábavnou a také velmi návykovou hru. Bomberman je ke stažení zcela zdarma.

[app]com.jdroid.bomberman[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *