Nový tablet Archos 97 Carbon s šasi z uhlíkových vláken

Tablety mají bezesporu velký potenciál. Pomalu drtí segment notebooků, který před nějakou dobou stejně rozdrtil velké desktopy. Notebooky jsou stále silnou skupinou, na trhu je jich ale tolik, že při výběru nového stroje je lepší zavřít oči a ukázat prstem. S tablety tomu tak není, ale nic nezaručuje skutečnost, že se v budoucnu nebudeme brodit v nespočtu šedých myší a k výběru tabletu použijeme kostku. Uvítáme tedy, když se setkáme s produktem, jenž se nějakým způsobem odlišuje. 

Francouzský výrobce tabletů Archos přichází s novinkou, jež je vcelku netradiční. Nepřináší sice žádnou technickou revoluci, za to se můžeme těšit na novinku v povrchovém zpracování. Říká si Archos  97 Carbon. Již z jeho názvu je patrné, v čem bude unikátní. Je to šasi, celý přístroj je vyroben z uhlíkových vláken, to zaručuje tabletu větší pevnost a odolnost. Zpracování tabletu se odrazí v prodejních číslech, protože se odlišuje od klasických „plasťáků“ či „hliníkáčů“ a za originalitu se ve světě spotřební elektroniky platí zlatem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co se hardwaru týče, Archos má co nabídnout. Nese 9,7 palcovou úhlopříčku displeje se shodným rozlišením, jaké nese Apple iPad 2, a to 1024 na 768 pixelů. Nabízí také široké portfolio konektivity. Samozřejmostí je Wi-Fi a Bluetooth, 97 Carbon dále nabídne ne tak běžné HDMI a USB vstup. Můžeme se také těšit na zadní fotoaparát a přední kamerku pro videohovory. S 16 gigabajty vnitřního prostoru neohromí, je však možné připojovat vysokokapacitní paměťové médium přes klasické USB. Archos dále nabídne 1 GB operační paměti RAM, jež bude potřebám Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich plně dostačovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je otázka, jak se tento tablet bude prodávat. Vzhledem k tomu, s jakou originalitou přichází na trh myslím, že v žebříčku prodejnosti nebude ležet na dně. Za tento tablet zaplatíte v přepočtu zhruba 5000 korun a to je za přístroj tohoto rázu velmi dobrá cena, po které sáhne nejeden zákazník, držíme tedy tomuto tabletu palce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *