Scan Vám pomůže proniknout do světa čárových kódů a QR kódů

Čárové kódy a QR kódy již doslova zaplavily svět, lze je nalézt na účtenkách, v časopisech, na vizitkách nebo i na reklamních letácích. Slouží především k šifrovanému zobrazení dat, které zaberou málo místa a vzkazují obvykle text skládající se z písmen a čísel. Kódy na vizitkách slouží k zobrazení osobních údajů, kódy na letácích obvykle obsahují URL adresu atd. K takovýmto kódům je ovšem potřeba mít čtečku, jedna taková je nyní k dispozici do přístrojů s Androidem.

Scan, to je název aplikace, která dokáže přečíst a přeložit jakýkoliv QR nebo čárový kód. Jediné co je k využívání této aplikace zapotřebí je telefon s Androidem, který je vybaven fotoaparátem. Prostřednictvím snímacího zařízení se kód přečte a okamžitě přeloží. Jestliže kód obsahuje URL adresu, tak uživatele po přečtení odkáže na internetové stránky, které jsou v kódu uvedeny.

Kód se snímá tím způsobem, že se aplikace otevře a spustí volný náhled jako při focení, uživatel pouze namíří fotoaparát na kód, aplikace ho rozezná a přeloží do textu. Je třeba dbát pouze na dobré světelné podmínky, pokud je úplná tma, tak snímač nemůže kód přečíst.

Čtečka funguje pro čárové i QR kódy, takže je možné ji používat i na stvrzenky po nákupu v obchodě. Samotné čtení kódu je velmi rychlé, jedná se o záležitost pouze několika vteřin.

Výhodou aplikace je, že má v sobě paměť přečtených kódů. Uživatel si může kdykoliv najet do historie a podívat se kdy si jaký kód prohlížel. U kódu je vždy uveden název, datum a čas.

V nastavení aplikace je poté možné nastavit jakým způsobem se budou kódy zobrazovat. Pokud jde například o URL adresu, tak se může po přečtení kódu okamžitě odkázat na internetové stránky, rovněž si může uživatel nastavit, že se ho aplikace na každou akci zeptá ještě dříve než ji provede.

Aplikace je v dnešní době velmi užitečná a lze říci, že se za pár let stane téměř nepostradatelnou. Scan je ke stažení zdarma.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=me.scan.android.client&feature=featured-apps#?t=W251bGwsMSwyLDIwMywibWUuc2Nhbi5hbmRyb2lkLmNsaWVudCJd[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *