Z Origins – ze stařičkého DOSu k nám zavítala kultovní RTS

Mnozí z vás, hlavně dříve narozených, jistě znají real time strategii nazvanou ‚Z‘ (případně Z the Game). Její koncept byl o maličko rozdílný než u ostatních Command & Conquerů, Warcraftů, Dune II a podobných. Zpracování kvalitních titulů ze starých počítačů na naše nové, mnohokrát rychlejší telefony, se děje stále častěji, protože přijít s novým, kvalitním, chytlavým a úspěšným titulem je stále těžší. Z Origins je zdařilá kopie Z the Game a s tím také přichází její nejsilnější zbraň.

Real Time Strategie mají své místo na stále větších displejích našich mobilních telefonů, ale narazit na kvalitní a neotřelý titul není tak jednoduché. Z Origins je hra, ve které s vašimi červenými robůtky budete zabírat území, na kterém se většinou nachází nějaká továrna. Jakmile zaberete území, továrna začne vyrábět nějakou jednotku. Můžou to být další roboti, jeepy, tanky, věže a jiné. Čím více území máte zabráno, tím rychleji továrny vytváří.

Tato strategie byla známá tím, že byla velmi těžká a je možné, že ani u této verze to nebude procházka růžovou zahradou. Aplikace zatím vykazuje minimálně jednu, poměrně zásadní chybu. Při uložení pozice mi, při pokusu o návrat do této uložené pozice, hra spadne. Ale bez jakékoliv tabulky informující o pádu, prostě jen skončí zpět na ploše. Možná to dělá jen mně, ale předpokládám, že tato chyba bude odstraněna. Ovládání je poměrně povedené, ale je také potřeba se ho trošku naučit.

Za cenu něco málo pod devadesát korun to není úplně laciná záležitost, ale věřím, že minimálně skalní zatlačí slzu, nákup provedou a u Z Origins se budou dobře bavit.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.kavcom.ZOrigins[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *