Amazing Alex, hra od firmy Rovio – tvůrců Angry Birds, nápadně připomínající The Incredible Machine z PC, přistál na Google Play Store

Amazing Alex je pěkná, barevná, komiksová, inteligentní, povědomá, zábavná a od Rovio. Jistě bych těch přídavných jmen našel ještě víc, ale tato mi vyskočila po odehrání několika prvních levelů. Tvůrci nesmyslně populárních Angry Birds znovu nešlápli vedle a jméno Amazing Alex se bude ve všech novinách a časopisech, včetně těch bulvárních, zajisté mnohokrát objevovat.

Všechny starší ročníky, kdysi závislé na The Incredible Machine, a také všichni ostatní, pojďte, přepněte mozek z klidového režimu a nechte se unášet kvalitní fyzikou všemožných součástek a plňte jednoduché úkoly typu dostaň balón do prádelního koše. Tak jednoduché to určitě nebude, nebojte. Úkol to je sice ve všech případech jednoduchý, ale docílit jeho splnění, natož s plným počtem hvězdiček, nebude vždy dílem okamžiku. Popravdě, občas vám to jistě přijde jako úkol nemožný.

Amazing Alex vychází, jak už bylo několikrát zmíněno, z titulu The Incredible Machine ze stařičkých 386-ek respektive z roku 1992. No jo, je tomu již dvacet let. V této hře máte za úkol pokaždé něco jiného, ale pokaždé to není nic složitého. Dostat fotbalový míč do koše, prasknout nafukovací balónek, shodit pyramidu z knih, dostat nafukovací balónek mimo obrazovku a podobně. Na pomoc máte vždy určité množství součástek, které musíte rozmístit a natočit tak, abyste jednoduchým působení všemožných sil (gravitace, helium je lehčí než vzduch, vystřelovací boxerka,…) docílili toho co máte za úkol. A samozřejmě nesmíte zapomenout cestou posbírat tři hvězdičky…nebo aspoň jednu.

Hra Amazing Alex je na Google Play Store konečně za poplatek, což považuji za dobrý krok, protože u Angry Birds byla reklama, které nebylo možné se zbavit jinak než nákupem u Amazonu (což v našich místních vodách není možné), opravdu rušivá. Kromě zkušební verze s pouhými 16 koly na vyzkoušení, si můžete pořídit buď základní verzi za cca 20,- Kč, nebo verzi HD za něco málo přes šedesát korun.

Mám odehrány zatím necelé dvě epizody z celkových čtyř (každá po cca 32 levelech), ale jsem si jistý, že další budou přibývat. Navíc máte možnost poskládat si level vlastní, ze všemožných ingrediencí, takže můžete zamakat na svých vlastních hlavolamech. Myslím, že Amazing Alex se neztratí a vývojářům z Rovio se zase něco povedlo.

[qr]rovio+amazingalex[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *