OUYA: konzole založená na Androidu přistála na Kickstarter

Hned na začátek je potřeba říci, že toto zařízení nasbíralo během prvního dne více než 2 miliony dolarů, díky kterým může jít do výroby! Tím by v podstatě mohl článek skončit, jen bych zde zanechal video a nechal vás koukat, ale to by nebylo správné.

Pro ty, kteří se s pojmem Kickstarter (kickstarter.com) ještě nesetkali, udělám krátké představení. Představte si, že máte nápad, co vám přinese příjemný obnos peněz – minimálně v to doufáte. Nebo přinejmenším očekáváte, že váš nápad/produkt budou lidi chtít vlastnit. Chybí vám ale potřebný vstupní kapitál pro masovou výrobu. Uděláte proto funkční koncept, natočíte pár videí, uděláte upoutávky, sepíšete nějaký článek a usoudíte, že to potenciální zákazníky zaujme. Poté se obrátíte na portál KickStarter, kde svůj nápad představíte, určíte výši peněz, kterou potřebujete pro komerční výrobu nashromáždit, a čekáte, kdo si produkt předplatí. Lidi totiž zaplatí, ale svůj produkt samozřejmě dostanou, až bude hotový.

Tolik ke konceptu KickStarter a nyní zpět k OUYA. Jak již bylo řečeno, jedná se o konzoli založenou na Androidu, konkrétně na verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. K dispozici máte standardní gamepad, který zajisté bude fungovat na většině známých a oblíbených her. Minimálně na těch, které byly ve videu (níže) ukázány. Konzole bude přímo dělaná, aby na ni byl aplikován ROOT, a nepřijdete kvůli tomu o záruku, jak je tomu ve většině případů u ostatních zařízení. Hackeři mají dveře otevřené (nepleťte si hackery a crackery!), aby ukázali své umění a vyšperkovali software v konzoli obsažený na maximální možnou úroveň. A nejen to. Vítáni jsou i hackeři hardwaroví, kteří můžou do zařízení bezpečně vstoupit, porozhlédnout se a vymyslet co by se s integrovaným USB vstupem, či Bluetooth dalo vytvořit.

OUYA vypadá jako perfektní nápad. Cena tohoto stroje začíná nyní na KickStarteru někde u $100, což je příjemná vstupní investice. Když si připočtete kolik stojí nejdražší hry na Google Play Store (většina do $6), musí vám být jasné, že toto skutečně musí mít budoucnost.

Nakonec, hned jak shlédnete video (anglicky), se podívejte, co se skrývá uvnitř této krabičky:

Specifikace:

  • čtyřjádrový Tegra3 procesor
  • 1GB RAM
  • 8GB vnitřní paměti
  • HDMI připojení k TV, s podporou až 1080p HD
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth LE 4.0
  • USB 2.0 (jeden)
  • bezdrátový gamepad se standardním ovládáním (dvě analogové páčky, d-pad, osm akčních tlačítek, systémové tlačítko), touchpad
  • Android 4.0

Tak co na to říkáte? Líbí se vám? Máte možnost se do KickStarteru přihlásit také, je tam ještě pár volných kousků…

Zdroj: KickStarter

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *