WiFi Finder Vám pomůže najít místa k připojení na Wifi

Najít místa s aktivní Wifi sítí není vždy zrovna lehký úkol. Pomoci v tom však může aplikace pro hledání těchto sítí. S naprostou přesností dokáže vyhledat všechny lokální sítě ve městě v širokém okruhu. Nejen, že zobrazí jednotlivá Wifi místa, ale napíše k nim sílu signálu, zdali jsou zaheslované a také jaké mají možnosti připojení.

WiFi Finder je velmi užitečná aplikace, kterou ocení především uživatelé, kteří nemají předplacený internet do telefonu. Slouží totiž k vyhledání všech Wifi sítí v širokém okruhu. Po zapnutí aplikace dojde k zobrazení přístupových bodů. Vyhledávání probíhá na základě vnitřní databáze obsahující přes půl milionu přístupových bodů.

Po otevření aplikace je možno zadat do vyhledávacího okénka místo, kde se uživatel nachází. Následně je na výběr 5 položek v menu. První možností je skenování, které zobrazí všechny okolní Wifi sítě. Druhou možností je adresář Wifi bodů. Poté je možné zobrazit, které Wifi jsou placené. Mezi poslední dvě nabídky patří oblíbené sítě a registrace nové sítě. Databáze této aplikace je neustále rozšiřována, pokaždé když nějaký uživatel přidá další síť, tak se databáze zvětší.

Hledání sítí je přesné, je možné si dokonce nechat vizuálně zobrazit sítě podle dostupnosti. Sítě chráněné heslem jsou vždy označeny červeným zámkem, volné a nezaheslované jsou zase označeny zeleným odemčeným zámkem.

Pro zobrazení na mapě se využívá Google map, které zobrazí nejenom ulici, ale konkrétně dům, resp. místo přístupu. Na mapě jsou přístupové body zaznačeny zelenými a modrými kapkami podle toho, jestli jde o placený nebo neplacený přístup.

Velmi přehledné je například položkové zobrazení, díky kterému je možné okamžitě sledovat, jestli se jedná o kavárnu, školu, bistro nebo třeba nádraží. Každou z položek je možné rozkliknout pro více informací.

Po rozkliknutí nabídky se zobrazí podrobné informace jako třeba adresa, dostupnost, telefonní číslo podniku, poskytovatel připojení atd.

Aplikace je velmi kvalitním pomocníkem především pokud se uživatel nachází v cizím městě a potřebuje se rychle připojit k internetu. WiFi Finder je ke stažení zdarma.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jiwire.android.finder&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5qaXdpcmUuYW5kcm9pZC5maW5kZXIiXQ..[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *