Za explozi Samsung Galaxy S III může lidská chyba

Jistě si pamatujete na aféru, která rázem obletěla celý svět. Britskému uživateli se doslova roztavila část telefonu před očima, když ho začal v autě nabíjet. „Z telefonu vyšel bílý plamen a jiskry, pak následovala rána,“ takto popsal majitel celou událost.

Samsung na nic nečekal a odpovědně se začal celou situací zabývat, vlastně nic jiného mu ani nezbývalo. Vydal prohlášení, ve kterém říká „Samsung si je vědom problému a s jeho vyšetřováním začne ihned, jak poškozený telefon dostane. Další informace o případu budou po dokončení vyšetřování. Zavázali jsme se dodat naším zákazníkům nejbezpečnější produkty, postupovat budeme důsledně“

  

Jak můžeme vidět, zařízení má na první pohled popálený jen obal okolo napájecího konektoru. Ovšem uvnitř dopadl Galaxy S III o něco hůř, nefungoval displej, telefon odmítal zpracovávat hovory a nabíjet baterii samozřejmě také nebylo možné. Zasaženy tedy bezesporu byly vnitřní obvody.

Samsung sestavil tým nezávislých znalců a začal s vyšetřováním případu. Po řádném prozkoumání přišli vyšetřovatelé z Britského protipožárního úřadu s jasným stanoviskem – požár zařízení byla jednoznačně lidská chyba.

„Zdrojem energie, který byl zodpovědný za generované teplo, bylo externí zařízení, samotný telefon není zodpovědný za vznik požáru. Jediným možným způsobem, jak vytvořit podobné poškození, je umístění přístroje do mikrovlnné trouby,“ vydali vyšetřovatelé překvapivé prohlášení.

Majitel, který byl podle prohlášení přímo zodpovědný za poškození přístroje, reagoval jen velmi stroze. „Odvolávám svoje původní prohlášení. Poškození bylo způsobeno jinou osobou, která je zodpovědná za škodu na telefonu, jakou jste mohli vidět. Na první pohled mě napadlo, že telefon byl vystavený zvýšenému působení energie, ale neobjevila se žádná chyba. Nebyl to úmyslný čin, nýbrž hloupá chyba.“

Některé komentáře a názory již od počátku hovořily o tom, že poškození telefonu byla lidská chyba, ale bez důkazu, který by toto tvrzení prokázal to byly pouhé spekulace. Teď můžeme říct, že katastrofa se pro Samsung nekoná. Pokud by se však prokázala chyba telefonu, ztráty by šly do obrovských výšin, jelikož by bylo třeba vyměnit všechna zařízení s výrobní vadou. Samsung by také utrpěl velkou ránu na své pověsti a nejvíc by na celé kauze vydělalo HTC se svou vlajkovou lodí One X. Nehledě na to, že tato zpráva se nerozšíří tak, jako předešlá negativní, která spekulovala o chybách Samsung zařízení.

Zdroj: Samsung, Gadgets

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *