Rychlé přepínání mezi zvolenými aplikacemi pomocí aplikace Switcher

I když se rychlost a uživatelská přívětivost přepínání mezi aplikacemi v Androidu 4.0 ICS výrazně zvýšila, stále to ještě jde, jak je vidět na tomto programu, rychleji. Jak sám autor píše, k vytvoření programu ho hnala vlastní potřeba rychlého přepínání mezi aplikacemi při studování ve vlaku. Jak se mu to povedlo, a nutno říct, že povedlo, se můžete přesvědčit v tomto článku.

Multitasking je jednou z nejlepších vlastností chytrých telefonů už od dob stařičkého Windows Mobile. Hloupé telefony, tedy telefony bez operačního systému, už se k této vymoženosti také blíží, a to již od dob postarších Sony Ericssonů, kteří ovšem byli jedni z mála podporující tuto šikovnou vlastnost, ale stále to je doména spíše těch chytřejších zařízení. Android má samozřejmě multitasking už v základu a tak běh několika aplikací najednou není žádný problém. Co ovšem někdy problém může být je přepínání mezi nimi. Je to časově náročné, pokud potřebujete často přepínat, tak je to i otravné a zdlouhavé a prostě stále je co vylepšovat.

Zde ještě není aplikace Switcher aktivována

Zde již jsou vidět postranní linky, přes které se bude přejíždět prstem, i ikona ve stavové liště.

Aplikace Switcher na to jde trošku jinak, než je tradiční delší podržení tlačítka Home (například u verze 2.3.x Gingerbread) či jednodušší a praktičtější klepnutí na tlačítko naposledy spuštěných aplikací (u verze 4.0 a vyšší). Přepínání mezi naposled spuštěnými programy aktivujete jednoduchým přejetím prstu po displeji. Přesněji řečeno přejetím z prostoru vně displeje horizontálně přes displej až téměř k jeho druhému okraji. Nejlépe vám to napoví obrázky kolem a hlavně vlastní vyzkoušení. Co je ovšem na této aplikaci opravdu dokonalé, je možnost přepínat jen mezi aplikacemi, které si vyberete. A to samozřejmě nijak složitě. Jen otevřete tu aplikaci, kterou chcete přidat do vašeho imaginárního seznamu a z vnějšku displeje se vydáte šikmo vzhůru. Oddělání aplikace je stejně jednoduché, jen se vydáte směrem dolů.

Jako všechny sofistikované zajímavosti na tomto světě, i na tuto budete potřebovat trošku grif, aby vaše počínání bylo stoprocentní, nicméně aplikace je funkční ihned po nainstalování. Navíc je potřeba brát v potaz, že jde o pre-Alfa verzi, tedy né vše může a bude na všech strojích fungovat jak má. Pokud nebudete chtít aplikaci zrovna používat, není nic jednoduššího než kliknout na tlačítko pro deaktivaci přímo v prostředí Switcheru.

Ve včerejší aktualizaci byla přidána také možnost spuštění aplikace hned po startu, což poukazuje na to, že vývojář je velmi rychlý a poslouchá co mu uživatelé radí. Je tu totiž ještě jedno vylepšení, které bylo také přidáno na popud uživatelů…nebo spíš jednoho konkrétního uživatele – redaktora z portálu Android Police. Pokud si nechcete nastavovat vlastní imaginární seznam přepínaných aplikací, máte možnost zaškrtnout, že chcete přepínat mezi všemi spuštěnými aplikacemi. Tím ovšem, podle mě, ztrácí tato aplikace svoje hlavní kouzlo a tím je rychlost, protože než se proroletkujete ke kýžené aplikaci, mohli byste přejet stanici, kde vystupujete…

[qr]com.vitocassisi.switcher[/qr]

Inspirace: AP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *