Přehrávač VLC pro Android na Google Play ve verzi Beta

Čekal na to nejeden fanoušek media přehrávače VLC a konečně se tak stalo. Velmi oblíbený přehrávač ze stolních počítačů se dostal na Android. Zatím je ve fázi Beta, vše tedy nemusí fungovat tak jak by mělo, ale postupem času se VLC zajisté stane kvalitním soupeřem Vplayeru nebo MX Playeru, což jsou přehrávače velmi oblíbené.

Ačkoliv najdete tento přehrávač na Google Play, není tam pro každého. Prozatím je zde pouze verze pro telefony s procesorem ARMv7 NEON, tedy všechny moderní přístroje zahrnující procesory Tegra 3, Exynos, OMAP4, a Snapdragon S2, S3, a S4. Pokud máte starší přístroj, třeba zařízení s procesorem Tegra 2, měli byste se dočkat „za pár dní“.

I přes to, že je program zatím ve fázi Beta, na což budete upozorněni hned po prvním zapnutí programu, kdy vás tabulka informuje, že nemáte program používat, pokud nevíte co děláte, protože se může stát, že to zabije vaše koťátko, zničí dům, případně započne Mayskou apokalypsu, již teď zvládne přehrát téměř jakékoliv video nebo audio, umí změnit poměr stran, či zvětšit video, ukáže náhledy alb u muziky, podporuje několik audio stop v jednom videu i možnosti titulků. Zde se musím ohradit, protože mně titulky na tomto přehrávači nefungovaly. Možná špatný formát, i když to byly standardní .srt titulky, ale každopádně se mi je nepodařilo zobrazit.

Kromě standardního přehrávání videa, dokáže zobrazit také internetový stream. Vzhled programu je poměrně jednoduchý s tradiční, VLC přehrávačům vlastní, oranžovou barvou aspoň v horní liště. Pokud vám Google Play nedovolí program nainstalovat, pořád máte možnost si ho stáhnout a nainstalovat odtud.

[qr]org.videolan.vlc.betav7neon[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *