Nový miniaturní počítač MicroPC MK802 je poháněný Androidem

Svět počítačů má mezi sebou nový zajímavý přírůstek, je jím miniaturní počítač, který svými rozměry připomíná spíše flash disk nebo větší krabičku od sirek. Tento drobeček má za operační systém Android a namířeno bude mít i na Evropský trh. Výkon počítače je srovnatelný s výkonem současných tabletů, takže by měl zvládat běžnou práci na PC bez větších komplikací.

MicroPC MK802 je název nového miniaturního počítače, který byl vytvořen výrobcem RikoMagic. Oslňující vlastností tohoto počítače jsou jeho rozměry 88 x 35 x 12 milimetrů. Hmotnost je 200 gramů. Díky jeho velikostem není problém počítač přenášet například v kapse nebo ledvince. Jak již bylo zmíněno, tak operační systém je Android.

Počítač obsahuje jednojádrový procesor Cortex-A8 s frekvencí 1,5GHz a operační paměť má 512MB RAM. K počítači není problém připojit všechny typy monitorů nebo i televizí, vybaven je totiž HDMI a USB výstupy. Podporována jsou například i videa ve full HD rozlišení. Kapacita interní paměti je 4GB, uživatel si jí může ovšem rozšířit microSD kartami, takže ve finále je možné mít k dispozici až 36GB místa.

Uživatelé se mohou připojovat na internet prostřednictvím Wifi. MicroPC MK802 je nabízen ve dvou variantách, v bílém a černém provedení. Bohužel zatím není dostupný pro Evropský trh, jeho prodej začal v Číně a postupně by se měl dostat i na tuzemský trh. Jeho cena bude přibližně 1500kč.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *