Společnost Idolian začala prodávan tablety s cenou pod 100 dolarů

O levném tabletu si nechává snít mnoho uživatelů. Cenové rozdíly mezi elektronikou jsou obrovské a ne každý si může dovolit vlastní notebook nebo tablet. Společnost Idolian vytvořila novou řadu tabletů, kterou si má získat především uživatele, kteří nedisponují penězi pro koupi dražších modelů. Nabízené tablety ovšem nejsou druhořadé kousky, ale poměrně kvalitní zboží s dobrým výkonem.

Idolian prodává na svých stránkách tablety ze série IdolPad, které mají ze všech parametrů jeden nejzajímavější, cenu. Cena je vždy pod hranicí 100 dolarů. Společnost Idolian tím nasadila velmi vysokou laťku a může se stát významným konkurentem. Do nedávné doby byly Idolian Tablets poměrně neznámou značkou, teprve až velmi nízká cena se postarala společnosti o reklamu. O levné tablety mají zájem statisíce uživatelů po celém světě.

Jedním z představitelů této značky je například IdolPad PLUS s cenou kolem 98 dolarů. Tento model je vybaven 7 palcovým displejem s rozlišením 800×480 bodů. Uvnitř těla se nachází procesor Cortex-A8 s jedním jádrem o frekvenci 1,2 GHz. Operační paměť je 512MB RAM. Tablet je vybaven operačním systémem 4.0 Ice Cream Sandwich.

Interní paměť přístroje má 4GB a je možné ji dále rozšířit microSD kartami. Přístroj je dále vybaven Wifi a po straně lze nalézt microUSB konektor. Baterie má kapacitu 2800mAh a vydrží až 4 hodiny provozu na jedno nabití. Tablet nepodporuje ani GPS ani Bluetooth.

Společnost Idolian plánuje vypustit na trh dalších 5-8 tabletů s cenou pod 100 dolarů. Notebooky IdolPad lze pořídit pouze na americkém trhu, u nás by vyšly v přepočtu na 2000kč.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *