Google Nexus 7 Tablet – uniklý dokument o mezinárodním školení odhalil specifikace

Ačkoliv je Google I/O, kde bude jistě Google Nexus 7 Tablet představen, za dveřmi, spekulace a dohady budou stále na denním pořádku. Gizmodo Australia nahlédla do dokumentu o školení, kde zjistila veškerá specifika tohoto tabletu a dokonce i jeho fantastickou cenu.

Jak již z názvu vypovídá, a jak se také šuškalo, Google Nexus 7 Tablet bude mít úhlopříčku displeje 7″. Rozlišení tohoto IPS displeje bude 1280×800 a měl by mít pozorovací úhel 178°. Co již také dříve vyplulo na povrch byl i výrobce tohoto tabletu, kterým není nikdo jiný než Asus. Ani to se po nahlédnutí do dokumentu nezměnilo. Co ovšem je nové, jsou specifikace hardwaru, který pohání tento tablet. Měla by to být čtyřjádrová Tegra 3 s taktem 1.3 GHz, o grafiku se bude starat 12-ti jádrová nVidia GeForce, paměť RAM bude dosahovat na 1 GB a úložného prostoru v přístroji najdeme 8 respektive 16 GB.

Google Nexus 7 Tablet nebude mít na zádech foťák, bude mít ovšem jeden přední o rozlišení 1.2 MPx. Obsahovat bude také NFC a Google Wallet (pro nás Čechy zbytečná aplikace) a fungovat zde bude taktéž Android Beam. Baterie o neznámé kapacitě by měla vydržet až 9 hodin provozu.

Teď ovšem to důležité. Cena. Ta by měla být nastavena velmi nízko a sice na $199 za 8GB verzi a na $249 za 16GB verzi. O možnosti rozšíření se nikde nepíše, ale jelikož i poslední telefon Samsung Galaxy Nexus zahrnoval absenci SD Card slotu, je možné, že vnitřní paměť bude všechno s čím si budete muset vystačit. Ale zpět k ceně. Za takový kus hardwaru je to cena přímo magická a atakuje i pozici Amazon Kindle Fire tabletu, který ovšem ani zdaleka neoplývá takovým hardwarem a ani softwarem. Ten je totiž velmi specificky přizpůsoben právě Amazonu.

V Google Nexus 7 Tabletu by měl být nový Android 4.1 Jelly Bean. Měl by to také být první přístroj, který tento Android bude moci používat. Hned po něm bude nejspíš následovat telefon Samsung Galaxy Nexus, jak jsme vás již informovali. Co se Jelly Beanu týče, Google informoval, že se od této chvíle bude starat o softwarový update sám. Není ovšem jasné, jestli tím byl myšlen pouze tento jeden přístroj, nebo by se sám staral o všechny přístroje, které ponesou oficiální 4.1 Jelly Bean Android.

Každopádně není stále jisté, jak moc pravdivé tyto informace jsou, zda nejde pouze o nějaký nejapný žertík na adresu všech nedočkavých Google Nexus 7 Tablet vyhlížečů. Ale za dva dny začíná Google I/O a tam se jistě dozvíme jak je to doopravdy. Zůstaňte v kontaktu, budeme vás informovat…

Zdroj: Gizmodo

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *