Acer začíná prodávat tablet Iconia Tab A700 s Androidem ICS, Tegrou 3 a FullHD displejem

Acer Iconia Tab A700 je bezesporu možné označit za jeden z nejnadějnějších tabletů nadcházejících měsíců. Kromě špičkového výkonu (za kterým stojí čipová sada NVIDIA Tegra 3) a nejnovější verze systému Android ICS totiž nabídne také dlouhou výdrž, bohatou multimediální výbavu a hlavně displej se špičkovým FullHD rozlišením. A navíc by měl být dostupný za rozumnou cenu.

Společnost Acer má ve svém portfoliu hned několik tabletů. Pokud ponecháme stranou sérii Iconia Tab W se systémem Windows, jedná se o modely Iconia Tab A100 (A101), A200, A500, (A501), A510 a právě nejnovější A700. Všechny tyto modely běží na operačním systému Android (HoneyComb nebo Ice Cream Sandwich) a jak je pro většinu výrobků společnosti Acer typické, mohou se pochlubit dobrým poměrem ceny a výkonu. Výsadní postavení si mezi nimi drží model A700, na který se nyní podíváme.

Designem nová Iconia pravděpodobně příliš nezaujme. Vychází z předchozího modelu A510 a jedná se o typický tablet dostupný v černém a stříbrném barevném provedení (liší se pouze zadní strana), kterému dominuje velký displej s úhlopříčkou 10,1 palců doplněný několika konektory na bocích. Přesné rozměry nového Aceru jsou 25,9 x 17,5 x 1 cm. Hmotnost se ustálila na 665 gramech.

První významnější zmínku si tak zaslouží až displej. Již víme, že se může pochlubit úhlopříčkou 10,1 palců, na čemž ale není nic až tak zvláštního. Méně obvyklé však je, že na této úhlopříčce přináší skvělé FullHD rozlišení 1920 x 1200 bodů, což je dokonce mnohem více, než dnes nabízí drtivá většina notebooků (které však mají displeje s mnohem větší úhlopříčkou). Za tentok krok je nutné Aceru přičíst jednoznačně kladný bod. Trochu škoda je, že podle všeho se jedná o obyčejný TFT displej, na druhou stranu i tyto zobrazovače jsou dnes již velmi dobře použitelné. IPS panel by ale v takovémto zařízení vypadal rozhodně lépe.

Pochvalu si Iconia Tab A700 zaslouží i za další výbavu, to už je ale s ostatními moderními tablety této třídy veskrze srovnatelná. Dostatek výkonu operačnímu systému, aplikacím i nejnovějším hrám by měla poskytovat čipová sada NVIDIA Tegra 3, která nabídne čtyři výpočetní jádra na frekvenci 1,30 GHz doplněná o jedno jádro pracující v úsporném režimu. Součástí čipové sady je také výkonný grafický čip NVIDIA GeForce GPU. To vše doplňuje 1 GB operační paměti RAM (DDR2). V současné době jsou dostupné pouze modely s 32 GB uživatelské paměti s možností jejího rozšíření prostřednictvím paměťových karet microSD.

Komunikační výbava je u modelu A700 tvořena vestavěným Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth a GPS (+ Glonass). Kromě bezdrátových forem komunikace jsou připraveny také konektory microUSB, microHDMI a kombinovaný jack pro připojení sluchátek a mikrofonu. Brzy by měl následovat také model s podporou 3G.

Z další výbavy stojí za zmínku např. dvojice kamer (čelní s rozlišením 1 mpx a zadní s rozlišením 5 mpx, automatickým ostřením a záznamem videa v rozlišení 720p.), pohybový senzor, elektronický kompas, L-Senzor a gyroskop.

Napájení zajišťuje Li-Pol akumulátor s kapacitou plných 9800 mAh, kde výrobce slibuje výdrž až 10,5 hodiny práce na jedno nabití.

Acer Iconia Tab A700 je již nyní v nabídce řady českých obchodů za ceny začínající od 11 500 Kč vč. DPH.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *