Novinka od LG, Optimus L5 je dostupný v Evropských obchodech už teď

Nový telefon od LG překvapil svým rychlým nástupem na trh a už nyní je možné si ho zakoupit v mnoha obchodech s elektronikou. Výrobce se snažil aby byl telefon zajímavý a to se mu do jisté míry i povedlo. Telefon má plochý tvar s ostrými rohy a zajímavě vyřešenou texturu na zadním krytu. Ačkoliv se jedná o střední třídu telefonů, tak stále může zaujmout svými vlastnostmi.

LG Optimus L5 je kvalitní kousek vybavený 4 palcovým HVGA displejem, který má 320×480 bodů. Uvnitř telefonu se nachází procesor procesor Qualcomm MSM7225A s jedním jádrem o frekvenci 800MHz. Operační paměť je 390MB RAM. Telefon je vybaven operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Rozměry telefonu jsou velmi kompaktní, jeho tloušťka je pouze 9,8 mm. Po stranách je telefon pochromovaný a zadní kryt má pogumovanou texturu připomínající drobné šupiny. Zadní část telefonu zdobí 5 megapixelový fotoaparát s LED bleskem, VGA kamera v telefonu bohužel chybí.

Telefon je dostupný ve dvou variantách, v černém a bílem designu. Společnost LG vsadila jako vždy na jednoduchost a to se jim také vyplatilo. Telefon je velmi vzhledný, ale mnoho kritiků tvrdí, že mohl být vybaven více funkcemi.

Operační systém telefonu byl vybaven nadstavbou Optimus UI 3.0., která by mu měla zlepšit grafické dovednosti. Ačkoliv se na Evropském trhu motá už více než týden, tak na českém trhu bude k vidění nejspíše až v červenci.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *