NEC LifeTouch L je nový tablet, který bude dostupný hned ve dvou provedeních

Následující měsíc by se měl na trhu objevit nový tablet. Tablet bude od společnosti NEC, tato nepříliš známá společnost se soustředí především na výrobu displejů a televizí. Novinka bude k dispozici ve dvou základních verzích, jedna bude pro běžné uživatele a ta druhá bude určena výhradně pro podnikatele. Neliší se ovšem hardwarem ale pouze systémovými nástroji.

Tablet ponese jméno NEC LifeTouch L a ačkoliv jde o poměrně neznámou značku, tak jsou tablety velmi slušně vybavené. Jsou vybaveny IPS displejem s 10,1 palci s rozlišením 1280×800 bodů. Uvnitř tabletu se nachází dvoujádrový procesor TI OMAP 4460 s frekvencí 1,5GHz. Operační paměť tabletu je 1GB RAM.

Na boku těla se nachází slot na paměťové karty, dále microUSB a micro HDMI výstupy. Operační systém tabletu je Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Tablet by měl být rozdělen do dalších dvou kategorií podle paměti, která je bude dělit na 16GB a 32GB verze.

Samotné tělo tabletu je poměrně dobře designově vyřešené a má kompaktní rozměry. Tloušťka celého přístroje je pouze 7,99 milimetrů a hmotnost je 540 gramů. Baterie tabletu údajně vydrží až 13 hodin pasivního a 10 hodin aktivního provozu. Tablety podporují GPS, Bluetooth a 3G. Další informace jsou zatím bohužel nedostupné, ale je jisté, že je vybaven zadním fotoaparátem s LED bleskem a malou VGA kamerou.

Verze tabletů pro podnikání i pro individuální použití se liší pouze v nástrojích. Verze pro podnikání bude obsahovat nástroje pro lepší zabezpečení proti úniku dat a bude mít lepší přístup k síti podniku. Individuální verze bude tyto nástroje postrádat. Podle oficiálních zdrojů by se měl tablet objevit na Japonském trhu v průběhu července a do ostatních zemí by se měl dostat hned následující měsíc.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *