Red Stone je hra, která procvičí mozkové závity, jde o zábavný hlavolam

Už nějakou dobu se na android serverech pohybuje logická hra, která nedá spát mnohým příznivcům hlavolamů. Jedná se o geniální hru s jednoduchým konceptem, která dokáže sebrat i mnoho hodin života nad bádáním u složitých úloh. Uživatel má displej plný kamenů, jediný z nich, červený, se musí dostat ven. Od jednoduchých kol se lze rychle dostat až do opravdového terna.

Red Stone je oblíbený hlavolam, který se v posledních letech vystřídal v mnoha provedeních. Ve zkratce jde o to, aby se červený kámen dostal ze spárů ostatních kamenů. Uživateli se na obrazovce zobrazí určité množství kamenů ve tvarech krychlí a kvádrů. Všechny kameny mají stejnou barvu, kromě jednoho, který je červený. Na jedné straně displeje je vždy východ. Hráč se musí dostat k východu.

Mezi kameny je velmi málo místa, obvykle jedno až dvě políčka a hráč musí posouvat kameny tak, aby vzniklo co nejvíce prostoru pro cestu ven. Hra je rozdělena do mnoha kol. Začíná se samozřejmě v těch nejjednodušších. Kameny lze posouvat do čtyř směrů. Hra končí okamžitě poté, co se kámen dostane k východu, pak se automaticky pokračuje do dalšího kola.

Hra umožňuje i změnu nastavení, bohužel lze změnit pouze vzhled kamenů a pozadí. Na výběr je z několika základních nerostů jako jsou například pyrit, azurit, růženec a mnoho dalších.

Hra se může stát návykovou a to i přesto, že má jednoduchý koncept. Během několika let byl podobný koncept zpracovaný již mnohokrát, ať už šlo o rovnání aut na parkovišti nebo zboží v kufru auta. Výhodou je, že je hra zcela zdarma  a tak si jí může vyzkoušet každý.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=my.redstone[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *