Chytré hodinky Sony SmartWatch míří na trh

Každý, kdo má alespoň nějaké zalíbení ve světě spotřební elektroniky, si rád hraje s všemožnými elektronickými drobnostmi neboli gadgety. Sony není na podobná zařízení vůbec skoupé.

Známe například populární příslušenství SmartTags, které přes NFC umožňuje efektivně bezdotykově nastavovat různé možnosti telefonu pouze díky malému čipu. Na veletrhu Ces jsme se setkali s podobným gadgetem jménem Sony SmartWatch, jenž řadu elektronických hraček oprávněně doplňuje. 

Tyto chytré hodinky známe již delší dobu, teď se ale dostávají na trh, a tak uznáváme za vhodné, pro ty kteří nevědí o co se jedná, přinést trochu poznání. Na první pohled zdají být obyčejnými náramkovými hodinkami, které vybočují poměrně velkým displejem a futuristickým zjevem.

Ve svém nitru nesou Android, který není na tak malém displeji o úhlopříčce 1,3 palce a rozlišení 128 na 128 bodů moc pohodlně ovladatelný. Hlavní výhodou SmartWatch je synchronizace přes Bluetooth s téměř jakýmkoliv zařízením, které nese Android ve verzi 2.1 a výše. To se hodí, když nechcete při každém čtení SMS vytahovat telefon, jednoduše si ji přečtete na hodinkách, stejnětak e-maily, informace ze sociálních sítí jako je Twitter a Facebook (jejich klienti jsou již předinstalovány). Velkou výhodou je možnost spravování hovorů, ovládání hudby a prohlížení obrázků.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kroAXmrxuuE

V Sony se počítá s tím, že se s hodinkami nejedná v rukavičkách, SmartWatch jsou vybaveny odolností proti prachu a vodě. Nemusíte se stydět vzít si je do společnosti, disponují elegantním designem a tloušťkou dosahující velmi dobré hodnoty příjemných 7 milimetrů.

Ve SmartWatch je předinstalováno 15 aplikací, samozřejmostí je možnost doplnit je o další z   internetového obchodu Google Play. V České Republice je ke koupi za cenu okolo dvou tisíc korun, o tom zda je cena vysoká nebo nízká, rozhodněte sami.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *