Sony představila nový telefon pro dvě SIM karty, Sony Xperia Tipo

Sony připravuje nový smartphone, který bude určen pro uživatele s menšími nároky. Zajímavostí tohoto modelu je, že bude nabízen ve dvou variantách, pro 2 SIM karty a pro 1 SIM kartu. Jeho další výhodou je kompaktnost, výrobce se nesoustředil tolik na výbavu, ale hlavně na to, aby byl telefon drobných rozměrů a malé hmotnosti.

Sony Xperia Tipo je smartphone pro uživatele, kteří netouží po maximálním výkonu a jde jim především o základní funkce. Hlavní výhodou tohoto smartphonu jsou rozměry 103x57x13 mm a také jeho hmotnost 99g. Je vybaven 3,2″ TFT displejem s rozlišením HVGA 320×480.

Uvnitř telefonu se skrývá procesor Qualcomm MSM7225AA s frekvencí 800MHz. Interní paměť telefonu je 2,9GB, ale je možné ji zvětšit pomocí microSD karty, tedy až o 32GB. Baterie má 1500mAh a na boční straně telefonu je možné najít microUSB, HSPA port a 3,5mm jack na připojení sluchátek nebo reproduktorů. Operační systém telefonu bude Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Na zadní straně se nachází fotoaparát s 3,2 megapixely.

V klasické výbavě telefonu nebude chybět také Wi-Fi, Bluetooth, GPS a FM rádio s RDS. Výrobce chce rozlišit verze pro jednu i dvě SIM karty odlišným názvem. Verze pro 1 SIM kartu zůstane nezměněná a verze pro 2 SIM karty se bude jmenovat Xperia Tipo Dual. Uživatel bude moci používat obě dvě SIM karty, ale nikoliv naráz, bude třeba je mezi sebou přepínat.

Telefon bude k dispozici ve čtyřech barevných provedeních, v červené, modré, bílé a černé barvě. Cena telefonu je zatím neznámá. Telefon přijde na trh až na podzim, měl by být dostupný ve stejnou dobu jako Sony Xperia Miro.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *