Wall Street Journal potvrzuje: Nexus 6 bude již tento měsíc

To, že bude Nexus 6 představen již brzy, není žádná nová zpráva, ostatně jsme vás o tom informovali už včera. Jelikož ale informaci o brzké dostupnosti přináší tak lukrativní médium, jakým Wall Street Journal rozhodně je, dá se předpokládat, že tomu tak skutečně bude.

Nexus 6 Android Police render-900-90

Kódové označení Nexusu 6 by mělo být Shamu a s velikostí 5.9 palců bude největším Nexus telefonem, který Google doposud vytvořil. Kromě takto velkého displeje s rozlišením Quad HD, tedy 1440 × 2560 pixelů, nabídne přístroj čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 805 taktovaný na 2.6 GHz. Těšit se můžete také na 3GB RAM, 12MP zadní fotoaparát a baterii s kapacitou 3.200 mAh, která by snad mohla vylepšit nepříliš pozitivní zkušenosti s výdrží z posledních Nexus modelů.

Podle WSJ přijde Nexus 6 s novým Androidem L, což se dalo očekávat vzhledem k tomu, že Android L je již nějakou dobu „za rohem“ a že tomu tak bylo již v minulosti minimálně při uvedení na trh Galaxy Nexusu (Android 4.0 Ice Cream Sandwich) a Nexusu 5 (Android 4.4 Kit Kat).

nexus6_hand_leak_tall-900-90

Jak jsme vás informovali včera, možné datum pro představení je 15., nebo 16. října, tedy již příští středu, nebo čtvrtek. Android L nicméně bude k dispozici až později, pravděpodobně někdy po 1. listopadu.

Cena za přístroj by mohla začínat na $419, což u nás bude znamenat minimálně 12.990,- za model s menším množstvím vnitřního místa.

Zdroj: Phone Arena, Techradar

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *