Do konce roku se můžeme těšit na první 64-bitové procesory

Jeden z nejserióznějších a zároveň nejznámějších výrobců čipů tento týden oznámil, že usilovně pracuje na nejnovějších čipech. Podle všeho by se na trhu měly objevit ještě v roce 2014. Že by šlo o zamýšlený dárek k vánočnímu veselí?

První čipset Snapdragon 610 disponuje čtyřmi jádry Cortex–A53, které jsou taktované na 1,8 GHz. Druhý, pod označením Snapdragon 615, bude až osmijádrový. Zde nalezneme naprosto totožná jádra jako u předcházející verze, která budou doplněná o čtyři A53 taktované na 1 GHz. U obou procesorů se můžeme těšit na grafický čip Adreno 405. Podle výrobců by se tyto dva parádní procesory měly na našem trhu objevit ještě v tomto roce.

qualcomm-snapdragon-800_02

Dočkáme se 64-bitových procesorů i u Snapdragonu 800, které by se na trhu měly objevit až ve druhém kvartále v roce 2015. Výkonnější Snapdragon 810 bude disponovat osmijádrovým procesorem a grafickým čipem Adreno 430. Oproti tomu Snapdragon 808 bude o něco méně výkonný. I tak půjde o velmi silný čip a to díky šestijádrovému procesoru s grafickou kartou Adreno 418.

Díky znalostem a zkušenostem z minulosti při obměně čipsetů se dá očekávat, že první Snapdragony vyletí teprve až na začátku roku 2015. Necháme se tedy překvapit, jestli to bude dříve.

Zdroj: phonearena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *