Přídavné fotoaparáty QX1 a QX30 od Sony představeny

V kuloárech společnosti SONY se objevila zajímavá informace o nástupcích přídavných fotoaparátů QX10 a QX100. Před několika dny byly oficiálně představeny dva nové modely vystupující pod označením QX1 a QX30. Od obou můžeme očekávat přínos úplně nové generace fotografování. Společnost SONY všechny zájemce utvrzuje, že smartphony se v oblasti fotografování stanou zase o krok lepší a tentokrát prý jde o pořádný krok.

Jednou z hlavních předností modelu QX1 je možnost používání vyměnitelných objektivů. Díky této skutečnosti si majitel bude moci fotoaparát přizpůsobit specifičtějším nárokům a tím pořizovat mnohem kvalitnější fotografie. Model QX1 je navíc kompatibilní s celou řadou objektivů a i bezzrcadlovým fotoaparátem značky Sony. Tím se otevírají dveře pro nákup obrovského množství příslušenství. Zbrusu nový fotoaparát disponuje 20,1 megapixely APS-C Exmor senzorem. Tento senzor je optimalizovaný pro fotografování v náročnějších světelných podmínkách.

qx-series

Další novinkou uvedenou na trh společností SONY je fotoaparát pod označením QX30, který svým majitelům nabízí zoom o síle 30ti násobku. Touto skutečností se stává z pohledu zoomování nejsilnějším fotoaparátem z řady QX. Tento fotoaparát nadále nabízí optickou stabilizaci obrazu, redukci šumu na výsledných fotografiích a to i za maximálního přiblížení. Za pomoci digitálního a optického zoomu bude moct každý majitel využít přiblížení objektu 60x. Objektiv je rovněž schopen zaznamenat až 10 snímků za sekundu. Model QX30 disponuje funkcí záznamu ve Full HD s frekvencí 60 fps. Právě proto se stává ideálním pomocníkem ke každodennímu používání. Natáčení a fotografování se s tímto modelem stane malou závislostí.

Modely od společnosti SONY nabízejí všem potenciálním zájemcům prostor pro tvorbu kvalitních fotografií, a to díky výkonnému fotoaparátu s kombinací kvalitního objektivu. K dispozici je navíc i pěkný, velký displej, který se hodí pro následné zobrazování a úpravu fotek, nebo přehrávaných videí. Fotografie můžete okamžitě sdílet na sociálních sítích. Nyní se můžeme na nové modely jen těšit.

Zdroj: TechCrunch

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *