Motorola Moto 360 k vidění včetně specifikací a ceny na Best Buy

Pokud si v budoucnu plánujete pořídit chytré hodinky s Android Wear, ale čekáte, s čím se ukáže Motorola a její Moto 360, máte nyní více informací k promýšlení díky americkému internetovému obchodu Best Buy.

Informací o Moto 360 bylo ještě do včerejška překvapivě poskrovnu. Věděli jsme, jak budou vypadat, že budou vodotěsné, nabídnou bezdrátové nabíjení a přichycení řemínku bude standardizované, takže si ho budete moci bez problémů vyměnit. O specifikacích a výkonu jsme toho ale moc nevěděli.

Stránka s informacemi je sice již nedostupná, ale díky Android Police a jednomu všímavému čtenáři, se podařilo informace vytáhnout, ještě než zmizely. Těšit se můžeme především na cenu $250, což je částka nižší, než se původně předpokládalo. Není to žádná láce, ale laciné nejsou zatím žádné Android Wear hodinky.

nexusae0_8307143_sa1nexusae0_8307143cv1anexusae0_8307143cv2a

Specifikace nabízejí blíže neupřesněný procesor od Texas Instruments, kteří se z výroby procesorů pro chytré telefony i tablety stáhli. Možná ale právě z důvodu vyrábění menších a méně výkonných procesorů pro hodinky. Texas Instruments dodal procesor například pro Galaxy Nexus. Operační paměti RAM bude v hodinkách 512 MB. Rozměry hodinek jsou 45,7 mm × 45,7 mm × 10,2 mm s hmotností 59,5 gramu. Materiál hodinek je nerezová ocel s plastovými zády a pásek z kůže od firmy Horween Leather, což je výrobce kvalitních kožených výrobků již od roku 1905 (zdroj: horween.com). Displej nabídne rozlišení 320 × 290 pixelů a průměr displeje 1,5 palce. V hodinkách Motorola Moto 360 najdeme senzory srdečního tepu, světla a také krokoměr. Konektivitu bude zajišťovat Bluetooth ve verzi 4.0 a také Wi-Fi standardu 802.11n. Jak již bylo řečeno, hodinky budou vodotěsné do jednoho metru.

Toto jsou všechno informace ze stránek Best Buy, které ovšem podle Android Police nejsou vždy úplně prosty chyb. Je tedy možné, že například Wi-Fi v hodinkách nebude, protože žádné jiné hodinky tuto možnost připojení nenabízejí. Ovšem dokážu si představit, k čemu by Wi-Fi v hodinkách mohlo sloužit. Po propojení s počítačem by se tak dalo ovládat XBMC nebo jiný UPnP program, mohli byste kontrolovat průběh stahování přes torrenty a podobně. Využití by se jistě našlo.

V otázce dostupnosti stránky Best Buy mlčí a jediné, co víme, je, že hodinky Motorola Moto 360 budou „již brzy“. U nás příliš nemůžeme počítat s tím, že se jich dočkáme mezi prvními, ale možnost objednání jistě nebude tak složitá. Cena se samozřejmě díky tomu vyšplhá ještě výš, minimálně po přičtení daně a cla na něco málo přes šest tisíc. Za hodinky je to hodně, ale taky je tak moc chcete?

Zde se můžete podívat na obrázky z již nedostupných stránek Best Buy: náhled a specifikace

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *