Google koupil kecálka Emu

Google je bohatá firma, a tak se není co divit, že skupuje, co mu zrovna přijde pod ruku. Občas z toho něco kouká i pro nás, zákazníky/uživatele. Tentokrát se mu do hledáčku dostala aplikace na Instant Messaging nazvaná Emu. Možná jste o ní ještě neslyšeli, ale jedná se o celkem šikovného kecálka, který toho umí mnohem víc než Hangouts.

Google-Emu-acquisition

Pokud byste si Emu chtěli vyzkoušet nebo si aspoň prohlédnout stránky v Obchodě Play, máte smůlu. Aplikace je z Obchodu Play již stažená a jako taková přestane fungovat už 25. srpna.

Jak se dá předpokládat, budou šikovní chlapci a děvčata z vývojářského studia stojícího za aplikací Emu staženi pod Google do vývoje Hangouts, protože, ruku na srdce, ten má hodně co zlepšovat.

emu-screens

Emu nabízí hodně zajímavých vychytávek, které se zobrazí během konverzace, aniž byste chtěli. Je to takový Google Now zasazený do prostředí SMS aplikace a ještě lepší. Samozřejmě to správné využití najde hlavně pro textující v zámoří, ale i u nás by mohl nabídnout nejednu zajímavou vychytávku.

Uveďme několik příkladů, které můžete v grafické a funkční podobě vidět na obrázcích kolem. Chcete jít do kina, tak se zeptáte své polovičky, na jaký film se chce podívat. U této zprávy automaticky vyskočí seznam filmů, které se hrají v nejbližším kině. Po napsání konkrétního názvu filmu vám vyskočí informace o tomto konkrétním filmu s hodnocením a kde ho v kolik hodin hrají. Nebo když napíšete název restaurace, vyskočí vám opět její hodnocení, adresa, otevírací hodiny a číslo na rezervace. Napíšete čas, kdy chcete jít na večeři, a vyskočí vám kalendář s dnešním dnem a vy zjistíte, že vlastně v tento čas nemůžete. Když vám někdo napíše a vy zrovna nemáte čas, můžete si upozornění na zprávu přesunout na určitý čas nebo místo. Takže když dorazíte domů, vyskočí vám hláška, že máte něco udělat nebo někomu napsat.

Emu-screenshots

Emu je velmi zajímavá aplikace, která se nejspíš nedostala k tolika lidem, ke kolika by si zasloužila. Obávám se ale, že pokud půjde implementování jejích funkcí tak dobře jako implementování Waze do Google map, nemáme se příliš na co těšit. Bude to trvat dlouho a v podstatě nic závratného nás nečeká. Ovšem jestli se mýlím, budu jedině rád, protože Hangouts by potřeboval vzpruhu zvenčí jako sůl.

Cena, za kterou se Emu dostalo do spárů Google, není veřejně známá, ale to asi není tolik důležité jako to, jestli se její funkce v Hangouts objeví, nebo ne.

Zdroj: Phandroid, TechCrunch

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *