Hodinky Motorola Moto 360 na snímcích a s informacemi o některých vlastnostech

Luca Viscardi je italský moderátor jednoho italského rádia, který je známý také jako Mister Gadget. Kromě toho je to také jeden z mála lidí, kteří měli to štěstí, že si mohli vyzkoušet očekávané hodinky Motorola Moto 360. Naštěstí si Luca nenechal veškeré informace pro sebe, ale zveřejnil fotky i některé poznatky.

20140805_161426

Hodinky Motorola Moto 360 mají vyjít někdy na podzim, což sice není příliš konkrétní datum, není to ovšem také kdovíjak daleká budoucnost. Nic to však nemění na tom, že nejeden fanoušek mobilních gadgetů na tento konkrétní kousek hardwaru netrpělivě čeká. Díky fotkám, které můžete všechny najít na těchto stránkách, jsme mohli zjistit, že Moto 360 budou odolné proti prachu a vodě, budou podporovat bezdrátové nabíjení, budou obsahovat senzor srdečního tepu a také je bude možné použít jako krokoměr.

20140805_16233320140805_16100820140805_161528

Odolnost proti prachu a vodě je číselně vyjádřena pomocí zkratky IP67, což znamená naprostou odolnost proti prachu a odolnost proti vodě na 30 minut v hloubce maximálně jeden metr. Na hloubkové potápění to není, ale do sprchy a bazénu s tím můžete.

Nabíjení bude pouze bezdrátové, což někomu může vadit. Pokud budou Moto 360 podporovat standard Qi, tak bych v tom problém neviděl žádný. Pokud půjde o nějaké nestandardní řešení, o čemž bych spíše pochyboval, tak bude trošku krkolomné tahat s sebou po cestách nabíječku, kterou můžete vidět na fotkách kolem. Na druhou stranu díky absenci nabíjení pomocí kabelů zde nejsou žádné konektory, které by hyzdily pěkný vzhled hodinek, a ani případná koroze těchto konektorů příliš nehrozí.

20140805_16085820140805_16114020140805_161655

Luca ve své mini recenzi vypíchl některé poznatky, které za pár týdnů s hodinkami postřehl. Jedním z nejzásadnějších a asi nejočekávanějších je výdrž na jedno nabití. Luca se dostal na 2.5 dne, a to při stejné vytíženosti, při které LG G Watch zvládly utáhnout den pouze jeden. Jelikož se ovšem jedná o ještě nehotový neprodejní vzorek, je možné, že tato doba ještě vzroste. Za vypíchnutí stojí také možnost vyměnit si řemínek u hodinek za kterýkoliv, co se vám líbí nebo jste na něj zvyklí. Upevnění je standardními kolíčky jako u jiných hodinek, i když to na snímcích není vidět. Nicméně již v základu dostanete řemínek kožený, z něhož nesálá lacinost na míle daleko. Důležitý je také displej. Ten má údajně výbornou čitelnost na slunci, minimálně mnohem lepší než konkurenční Samsung a LG. Za zmínku stojí také tmavý pruh nacházející se ve spodní části hodinek. Ten v některých případech nehezky ořezává jinak dokonale kulatý tvar. Nejlépe vidět je to při nabíjení na modrém pruhu vedoucím na okraji hodinek po celém obvodu.

Bohužel, co se týče ceny ani konkrétní dostupnosti, nevíme nic nového, takže si budeme muset počkat skutečně až na podzim, pokud do té doby neunikne nějaká konkrétní částka a datum.

Zdroj: Android Police, blog Luca Viscardi – recenze a fotogalerie

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *