360 Clean Droid: pravidelné čištění telefonu je nezbytné

Někdo by si mohl myslet, že stahování videí, hudby, aplikací a dalších doplňků s sebou nepřináší žádná větší rizika. Ano, všudypřítomný strašák v podobě virů a havěti je jednou stránkou celé věci, ne však jedinou. Pokud máme málo místa, jednoduše něco přesuneme do koše a tím je to celé uzavřené, jako dočtená kniha.

Představte si celou situaci v odpadkovém koši. Neustále házíte, a když je plný, vynesete jej. Ovšem zápach z odpadkového koše přetrvává a je zapotřebí ho umýt. Naprosto stejným způsobem funguje i zodpovědná péče o váš telefon. Stahování dat z internetu s sebou přináší riziko ukládání zbytečných souborů, které po nějakém čase váš operační systém, a společně s ním i výkon, zpomalí. Nepomůže ani odstranění či odinstalování. V takovém případě je nutné přistoupit k razantnějšímu opatření, které nabízí například aplikace 360 Clean Droid, která je asi největším konkurentem aplikace stejného ražení Clean Master.

com.qihoo.cleandroid-1                     f-4175-a837951a23                    Screenshot_2014-05-10-21-17-14

Aplikace je téměř totožná s výše uvedeným Clean Masterem, jako bonus svým majitelům nabízí i celkem slušný design. Aplikace dokáže poměrně efektivně vymazat nepotřebné soubory, navíc vám pomůže pročistit RAM a vymaže záznamy hovorů i SMS zpráv. V neposlední řadě nezapomíná ani na vymazání prohlížení internetových stránek. V případě, že se vám spouští zbytečné, až nežádoucí aplikace, Droid vám s tím pomůže. Největším plusem této aplikace je její cenová dostupnost, jelikož se na Google Play nachází zcela zdarma.

[appbox googleplay com.qihoo.cleandroid]

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *