Unicode ve verzi 7.0 přihodí dalších 250 Emoji obrázků

Smajlíci, emotikony či podivně po česku “imoudži” jsou součástí snad každé aplikace pro komunikaci (IM) a těší se velké oblibě. Jelikož jich ovšem není dost (ač jich je přes osm set), dostalo se do znakové sady unicode 7.0 dalších 250 kousků, včetně například vztyčeného prostředníčku.

Kromě jistě velmi používaného vztyčeného prostředníčku se můžete těšit také například na chilli papričku, sportovní medaili, mávání černou nebo bílou vlajkou, čipmanka, spoustu různých psacích pomůcek, počítačovou myš s jedním, dvěma nebo třemi tlačítky, mapu světa nebo třeba šachy. S politováním musím oznámit, že již mnohokrát chybějící zvracející smajlík se do této aktualizace nejspíš opět nedostal, nebo jsem ho aspoň nenašel. Pokud se chcete podívat, co všechno bude v nové verzi unicode, můžete se porozhlédnout na Emojipedii.

emoji

Kdy se noví Emoji dostanou na displeje našich Android zařízení, záleží čistě na výrobcích, v našem případě převážně na Googlu. Jelikož ten se poslední dobou zabývá hlavně takovými drobnostmi jako jsou automatická vylepšení fotografií a animovaný zvonek (notifikace v Google+), je dost pravděpodobné, že to bude spíše dříve než později.

Zdroj: Phone Arena, Emotipedia

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *