LG G Watch – specifikace a dostupnost

Každá větší firma vyrábějící mobilní telefony musí dříve či později přijít s vlastními hodinkami. Ty od LG jsou (prozatím) výjimečné tím, že pojedou, stejně jako Motorola Moto 360, na “operačním systému” Android Wear, navrženém právě pro takové produkty.

lg-g-watch-ad-800x420

O LG G Watch se spekuluje už od té doby, co se poprvé objevily. Dohady mluvily o tom, že nabídnou 1.6-palcový displej s rozlišením 280 × 280 pixelů, což se podle všeho potvrdilo uniknuvšemi specifikacemi s konkrétní hodnotou 1.65-palce. Displej zde bude pouze TFT, takže čitelnost na slunci nebude kdovíjak úžasná. Pohánět hodinky bude procesor Qualcomm Snapdragon 400, konkrétně jde o model APQ8026 s Adreno 220. Vnitřní paměť se bude dělit s pamětí RAM, a to do velikosti 4 GB, nicméně RAM se zastaví pravděpodobně na 512 MB. Spojení s okolním světem zajistí Bluetooth ve verzi 4.0 BLE (nízkoenergetický Bluetooth) a klasický micro USB konektor. Hodinky bude při životě udržovat lithium polymerová baterie s kapacitou 400 mAh, která by měla stačit na den a půl pohotovostního režimu. Tím se míní zapnutý senzor ovládání jasu podle okolního světla, ovládání hodinek dotyky, krokoměr a senzor natočení. Nic moc výdrž, řekl bych. Váha se zastavila na 65 gramech a velikost hodinek bude 37.9mm × 46.5mm s tloušťkou 10mm.

Co se týče softwaru, tak většinu toho ovládne právě Android Wear a jeho možnosti/limity. Budete si tedy moci do hodinek nainstalovat případný software, který Obchod Play nabídne. V základu bude možné reagovat na SMS, maily, psát poznámky nebo si zvukové poznámky nahrávat.

Otázka dostupnosti a ceny je nyní také na světě. Hodinky LG G Wear by mohly být oficiálně představeny na Google I/O, které se koná 25. a 26. června v San Franciscu, a pár dnů na to, konkrétně 7. července, by se mohly začít prodávat. Cena by měla být hluboko pod ₤169.99, což je necelých šest tisíc korun. Tohle je zase docela hodně, řekl bych. Uvidíme, jak to nakonec všechno bude, jak budou hodinky vypadat a fungovat, kolik nakonec skutečně budou stát a jakými cestami se dostanou do naší republiky.

lg-g-watch-spec-leak-2lg-g-watch-spec-leak-3lg-g-watch-spec-leak-4lg-g-watch-spec-leak-1

Zdroj: @upleaks, MoDaCo, Phone Arena (via Android Community)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *