Webový Obchod Play má k dispozici mobilní verzi

Ačkoliv máme všichni k dispozici nativní aplikaci Obchodu Play, kterou často využíváme, není na škodu mít k dispozici také mobilní webovou verzi, pokud aplikaci z jakéhokoliv důvodu nechceme použít.

Mobilní verze webových stránek jsou vítaným vylepšením pro pohodlné prohlížení obsahu na mobilních zařízeních. Obchod Play sázel dlouhou dobu na vlastní aplikaci a mobilní verze ho příliš netrápila. Nedávno však došlo ke změně a nyní můžete prohlížet Obchod Play pohodlně i mimo nativní aplikaci.

K dispozici máte všechny vlastnosti, ke kterým se dostanete v klasickém počítačovém zobrazení, pouze lépe přístupné pro mobily. Veškerý obsah je naskládán do jednoho dlouhého sloupce, takže nemusíte posouvat horizontálně, ale pouze vertikálně. Jediná výjimka je u obrázků, které můžete horizontálně posouvat, zatímco veškerý ostatní obsah zůstane na svém místě.

Screenshot_2014-05-26-13-29-30Screenshot_2014-05-26-13-29-53Screenshot_2014-05-26-13-46-21

Po kliknutí na tlačítko hamburgerového menu se dostanete do nabídky standardně dostupné v levé liště webového Obchodu Play. Můžete si prohlížet Seznam přání, Objednávky nebo změnit nastavení Android přístrojů připoutaných ke svému účtu. Zadat můžete také kód, díky kterému si přednabijete nějaké finance do vašeho účtu. Tyto poukázky s kódy ovšem prozatím v naší zemi nenajdete.

Hlavní výhodu prohlížení obsahu Obchodu Play ve webovém prohlížeči bych viděl při vlastnění více Android zařízení. Můžete tak přes telefon prohlížet zajímavé aplikace, a když vás některá zaujme natolik, že byste ji chtěli mít například ve svém tabletu, jednoduše ji nainstalujete právě přes webové rozhraní. Dost možná je toto rozhraní méně náročné na data a, pokud jste v místě s pomalým internetem, nebo jste toho v tomto měsíci už prosurfovali příliš a nemilosrdný FUP vám zařízl rychlost, jako by to artróza v kolenou dokázala Usainu Boltovi, toto by mohlo být řešení. Velmi často se totiž stává (hlavně při překročeném FUP), že se obsah v nativní aplikaci Obchodu Play vůbec nenačte.

Zdroj: Google Play (via Android Community)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *