Chcete nadstavbu Sense 6 z HTC One M8? Můžete ji dostat do Nexusu 5

HTC One M8 je bez debat zajímavý kousek hardwaru, který nabízí to nejlepší, co může momentální křemíková cukrárna nabídnout. Pokud vás víc zaujal systém, který na tomto modelu pracuje, možná byste si chtěli Sense 6 převést na svůj momentální telefon. Pokud vlastníte Nexus 5, můžete na něj Sense 6 portovat.

Moje první reakce na tuto informaci byla: „Panebože proč?!“ Proč ničit úžasný syrový KitKat krutou nadstavbou? Je ovšem pravda, že ani já nevím, kam se všechny ty Sensy, TouchWizy, Optimusy UI či TimeScapy pohnuly od těch dob, kdy má jediná zkušenost s nadstavbou bylo Sense pro HTC Desire, které z něj vystřelilo okamžitě poté, co jsem si osvojil slovíčko ROOT.

Ale tak proti gustu… Pokud tedy chcete Sense 6 portovat na svůj Nexus 5, musíte mít odemčený bootloader a nejlépe také flashnutý TWRP nebo ClockworkMod. Možná byste měli také zvážit zakoupení nějakého pěkného příslušenství pro svůj Nexus 5 za odměnu, vzhledem k tomu, jaké hrůzy ho nejspíš v nejbližších chvílích čekají. ROM je prozatím v rané fázi Alfa, takže je zabugovaná jak brambora pod náletem mandelinek. Prozatím fungují takové drobnosti jako je dotyková vrstva displeje, SMS, volání, Wi-Fi, vnitřní paměť, Blutetooth a některé senzory. Na druhou stranu, zvuk a fotoaparát stále nefungují.

Nexus_5_-_Google

Za sebe mohu říct, že nahrávat na Nexus 5 nadstavbu Sense, a to v jakékoliv verzi, je téměř svatokrádež. Ale jak jsem již říkal, možná jsem jen zaujatý. A hlavně, proti gustu…

Zdroj: XDA (via Android Community)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *