Prodeje Samsungu Galaxy S5 v den spuštění překonaly loňský model

A pak že lidi nemaj prachy. Na rekordy v počtu zakoupených zařízení v první den prodeje jsme zvyklí hlavně u Applu a jeho iPhonů. To, že se Samsung snaží převzít vládu nad trhem a přetáhnout vlastníky iPhonů na světlou stranu je jasné už nějaký ten pátek.

Ačkoliv Samsung Galaxy S5 nenabízí tolik nového, jak by možná někteří chtěli, stejně to vypadá, že se po něm slušně zapráší. Prodeje oproti loňskému modelu vzrostly o 30 procent a v některých Evropských městech byly zaznamenány dokonce dvojnásobné prodeje. Bylo by to nejspíš i víc, ale někde zásoby úplně došly.

Samsung003-3173028134-O (1)

Ve velkých městech jako je Paříž, Amsterodam nebo Londýn stáli lidi frontu, aby se k nové vlajkové lodi Korejského giganta dostali co možná nejdřív.

Samsung začal prodávat Galaxy S5 zároveň ve 125 zemích a během pár dní se oficiálního prodeje tohoto modelu dočká celkem asi 150 zemí. Mezi těmito prvními zeměmi se objevila také Česká Republika, takže jste si svůj Samsung mohli pořídit oficiálně už i zde. Cena přístroje je nasazena na 18.490 korun, což je částka, která bez problémů konkuruje iPhonům, které se snaží co nejvíce vytlačit.

Zdroj: GSM Arena, Android Central

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *