Máte Parkinsonovu chorobu? Google Glass se o vás postarají

O tom, že moderní technologie není jen pro mladé a moderní lidi, by mohl produkt Google Glass vypovědět své. Jde o senzační výrobek, který postupně začíná poodkrývat svůj skrytý potenciál. Toto zařízení by se mělo v budoucnosti z rukou developerů dostat i do vlastnictví lidí trpících Parkinsonovou chorobou. Vědci pracují na ulehčení života lidí, kteří touto nemocí trpí, a již nyní je jasné, že s Google Glass je to jednoduší než bez nich.

Google Glass poskytují pacientům větší nezávislost. Jednoduché, přitom speciálně vytvořené aplikace dokážou pacientům připomenout, že je čas si vzít léky nebo navštívit lékaře. Google Glass je dokonce upozorní, že se mají hlídat při žvýkání jídla, aby neslintali. Google Glass také poznají, jestli se člověk zastavil nebo jen bezmyšlenkovitě stojí. V druhém případě okamžitě vyšlou na displej obrázky, které by pacientovi měly odblokovat mozek.

I přes to, že je tento projekt teprve v začátcích, mohou se pacienti trpící touto chorobou těšit na vylepšení své stávající situace.

Zdroj: engadget

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *