[Aktualizováno] Klávesnice Fleksy se dočkala češtiny ve verzi Beta

Fleksy je revoluční klávesnice, která využívá extrémní predikci, aby předpověděla, které slovo se snažíte napsat. Absence češtiny ovšem znemožňovala použití této klávesnice, vzhledem k tomu, že bez dobré slovní zásoby je predikce nemožná.

[message type=“success“]Aktualizace: problém s písmenem ‚č‘ byl již opraven. Stačí nainstalovat aktualizaci jazyka čeština.[/message]

Dnes jsme se, prozatím v beta verzi, která je zdarma, dočkali konečně češtiny. Problém je ten, že v klávesnici nějak chybí písmeno ‚č‘. Fleksy vám tedy nenabídne žádná slova, která ‚č‘ obsahují, ani není možné písmeno napsat dlouhým podržením písmene ‚c‘ (všechny ostatní oháčkovaná i očárkovaná písmena jsou přes dlouhé podržení konkrétního písmena dostupná).

Screenshot_2014-04-11-10-55-23Screenshot_2014-04-11-10-56-39

Kromě téměř dokonalé predikce nabízí Fleksy ještě jednu vymoženost, kterou ostatní klávesnice nenabízejí. Tím je neviditelná klávesnice, na které píšete poslepu. To, že se často netrefíte na požadované písmeno vůbec nevadí, vzhledem k tomu, že je Fleksy velmi tolerantní a dokáže vám nabídnou požadované slovo i když jste hodně nepřesní.

Jak mi bylo sděleno, na problému s písmenem ‚č‘ se již pracuje, takže se dá předpokládat, že chyba bude brzy opravena. Je více než pravděpodobné, že se čeština dostane brzy i do veřejné verze a to jak do verze zdarma, tak do placené.

Pokud chcete češtinu pro Fleksy vyzkoušet, musíte se stát betatestery. Níže najdete postup jak na to:

[message type=“info“ title=“Fleksy keyboard – vstup mezi Betatestery“]

Přejděte na tuto stránku: Fleksy Beta na Google+

Staňte se členem komunity

Přejděte na stránku http://bit.ly/fleksybeta, kde klikněte na tlačítko, že se chcete stát testerem (pro placenou verzi klikněte sem)

Do hodiny byste měli mít možnost aktualizovat aplikaci na verzi Beta přímo v Obchodě Play

(info z Dotekomanie.cz)

[/message]

[appbox googleplay com.syntellia.fleksy.kb]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *