Tahle nabíječka dobije smartphone do jedné minuty

Pouhá jedna minuta stačí na to, aby se váš smartphone dostal do maximální energické pohody. Zní to neuvěřitelně? Izraelská společnost Storedot na akci Microsoft Think šokovala všechny fanoušky chytrých zařízení, když představila novou nabíječku založenou na nanotechnologii. Zkoušený model Samsung Galaxy S3 se z červených čísel do zelených dostal za méně jak jednu minutu. Původní hodnota vykazovala 27% nabití, za 29 sekund se na displeji rozsvítila stovka.

Za vším stojí bio-organické nanokrystaly, jejichž hlavní devízou je dokonalé zadržování energie. Konečně je zde nástroj, který do dnešního uspěchaného světa senzačně zapadne. O nabíječku bude obrovský zájem, jen ta představa, že za několik málo desítek vteřin odcházíte od sítě s nabitým telefonem je k nezaplacení.

Tato technologie bere zřetel i na životní prostředí. Prozatím se tento výrobek pro komerční účely použít nedá, musíme vědátorům ze Storedotu dáte ještě nějaký ten čas. Jedno je však jisté, budoucnost s nabíjením telefonu přes noc už nepočítá. Předběžné spekulace hovoří o vstupu na trh ke konci roku 2016. Cena se prý bude pohybovat okolo 30$. Pokrok v této oblasti budeme bedlivě sledovat, pokud se dozvíme další zajímavé informace, ihned vám je poskytneme.

Autor fotografie: Storedot

Zdroj článku: wsj

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *