OnePlus One – 5.5", Snapdragon 801, CyanogenMod či 3 GB RAM, to vše nabídne nováček mezi výrobci chytrých telefonů

Nikdy se nespokojte; Česky to nezní tak dobře, jako originální  Never Settle , ale dalo by se to takto přeložit. Firma OnePlus je na trhu krátce, konkrétně od dubna loňského roku. Má ovšem velké ambice stát se viditelným světovým hráčem na poli chytrých telefonů.

Pokud jste o OnePlus ještě neslyšeli, pravděpodobně vám unikl také jejich první model nazvaný One. OnePlus One nebude žádné tintítko, bude to pořádný kus hardwaru a to jak do velikosti, tak do výkonu, designu i ceny.

12-1

Dostupné parametry slibují JDI displej o velikosti 5.5″ s rozlišením 1080p. Poháněn bude čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AC), taktovaným na 2.5 GHz a paměti RAM nabídne nekompromisních 3 GB. Vnitřního místa nabídne OnePlus One buď 16 nebo rovnou 64 GB. Kromě obvyklých komunikačních protokolů se dočkáme i podpory LTE. Celé to poběží na CyanogenModu, což zajišťuje dokonalé Android prostředí, které nabídne mnohem více, než s čím přichází Google u svých Nexusů.

Designově bude OnePlus One prost jakéhokoliv předního rušivého loga a nabídne vyměnitelné kryty StyleSwap Covers, které budou z různých materiálů a nabídnou rozličné textury. Těšit se můžete také na stereo reproduktory, baterii o kapacitě 3100+mAh, kterou nebude možné vyměnit. Dá se tedy počítat s indukčním (bezdrátovým) nabíjením.

Pokud rádi fotíte, OnePlus One nabídne 13MP fotoaparát se šesti čočkami, snímačem Sony Exmor IMX214, světelností f/2.0 a možností natáčet videa v rozlišení až 4K, případně 720p se 120 snímky za sekundu (fps). Přední kamera nabídne také slušný zážitek o velikosti 5MP.

22-1

Jestliže se vám líbí, co jste právě dočetli, vězte, že už nebudete muset dlouho čekat. Oficiální představení OnePlus One bude už 23. dubna tohoto roku. Cena, kterou za tento nadějný přístroj zaplatíte, by se v Evropě měla držet pod €350, což znamená cenu do deseti tisíc korun.

A jakže OnePlus One vypadá? To nevíme. Ale podle textů plynoucích z klávesnic vývojářů stojících za OnePlus One se máme na co těšit.

Zdroj: OnePlus, Wiki

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *