[Recenze] AcDisplay – rychlý přístup k oznámením v elegantním kabátku

Vývojáři se neustále snaží vylepšit možnost okamžitého přístupu k informacím ihned, jakmile se vám do telefonu dostanou. Aplikace AcDisplay na to jde velmi zajímavě a elegantně.

Bez dlouhého představování vás vhodím rovnou k tomu, co vás s AcDisplay čeká. Po jakémkoliv příchozím oznámení se automaticky rozsvítí displej a vy uvidíte bílé ikonky, které korespondují s tím, co se zrovna nachází ve vaší stavové liště. Příchozím oznámením se tak nemyslí pouze mail nebo zpráva, ale také upozornění z Google+, nové slevy z AppSales nebo cokoliv dalšího, co se zobrazí ve stavové liště a jde vyhodit posunutím do strany. Takže standardně nastavené počasí, aplikaci pro automatický jas ani nastavení Light Flow zde nenajdete.

Screenshot_2014-04-02-10-40-40Screenshot_2014-04-02-10-41-04

Dobu zapnutí displeje si můžete nastavit, a to jak pro stav, kdy telefon leží na stole, tak pro případ, že se telefon nachází ve vaší kapse. Také si můžete nastavit dobu v případě, že se dotknete neaktivní části, což je položka, kterou popravdě příliš nechápu k čemu je dobrá. Pokud totiž chcete displej zhasnout co nejrychleji, stačí na něj dvakrát ťuknout a je to.

Po příchozím oznámení máte několik možností, jak s příchozí informací naložit. Pokud na ni podržíte prst, objeví se více informací, které se standardně nacházejí u tohoto oznámení ve stavové liště. U emailů/zpráv to bývá začátek konverzace, u ostatních oznámení jde o rozličné informace. Tyto informace uvidíte v horní části displeje, ve spodní části ale uvidíte také jednořádkové náhledy k ostatním oznámením. K těm se můžete dostat jednoduše tak, že prst z displeje sundáte, označíte jinou ikonu a na té velké co dominuje středu displeje opět podržíte prst.

Když už držíte prst na oznámení, můžete se přesunutím nahoru dostat rovnou do aplikace, přesunem dolů pouze odemknout zařízení a dostat se tam, kde jste byli než jste displej vypnuli nebo přetažením na stranu oznámení vyhodíte, stejně jako se to dá udělat po stažení stavové lišty.

Screenshot_2014-04-01-16-59-06Screenshot_2014-04-01-17-00-44

Na konec jsem si připravil to, co musíte udělat hned na začátku, a to je povolení aplikace AcDisplay ve Správcích zařízení a také v Přístupu k oznámením. Toto je ale jednoduché, protože aplikace sama vás navede dvěma červenými tlačítky po prvním spuštění aplikace. Bez těchto povolení aplikace nemůže fungovat, takže vás stejně dál nepustí.

No a to nejlepší na úplný závěr – aplikace je zdarma a vedená jako Open Source, takže každý může do základu této aplikace svobodně vrtat, aby přišel s ještě lepším řešením. Dotovat můžete vývojáře pomocí Bitcoinů, což nepovažuji za extrémně šťastné řešení, ale do budoucna v tom asi tak velký problém nebude.

Ještě musím podotknout, že za dobu zkoušení aplikace se mi na mém Nexusu 5 s ROM Paranoid Android telefon několikrát sekl a samovolně se po pár desítkách sekund restartoval. Jelikož to bylo poté, co jsem chtěl přetažením do horní části přejít na aplikaci, jejíž oznámení jsem měl vybrané, věřím, že za to může právě AcDisplay. Možná se ale AcDisplay pouze tluče s aplikací Cover, která taky funguje na popředí nad vším ostatním. Nebojím se ovšem toho, že se to bude nějak výrazně opakovat, nebo že by to nebylo brzy spraveno.

[appbox googleplay com.achep.activedisplay]

Zdroj: Obchod Play (Via +Richard Goliáš)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *