Android 4+ obsadil už přes 80 procent zařízení

Začátek nového měsíce je vždy spojen s vydáváním statistik. Nás zajímají ty Androidí, konkrétně poměry jednotlivých verzí operačních systémů na všech zařízeních.

Data se shromažďují za sedmidenní úsek návštěvnosti v Obchodě Play a tento úsek končí 1. dubna. A za tento poslední březnový týden vypadaly poměry takto:

Gingerbread si drží stále poměrně vysoký podíl 17.8%, což ovšem stačí až na 3. příčku. První je suverénně Jelly Bean ve verzi 4.1 s podílem 34.4%, což zajišťuje mohutný podíl čínských přístrojů, které se většinou dál jak k verzi 4.2 nedostanou. A když už jsme u toho, verze 4.2 Jelly Bean získala těsné druhé místo s 18.1%.

Novější verze Jelly Bean 4.3 už se vyhřívá v 8.9% přístrojů a nejnovější Android 4.4 KitKat má celkem slušných 5.3%. Zakladatel větve 4+ Ice Cream Sandwich se ještě stále nachází na 14.3%. Za zmínku pak stojí 2.2 Froyo, které i po těch letech drží 1.1% přístrojů. Kdežto slepá větev tabletových přístrojů 3.2 Honeycomb se už jen taktak drží v tabulce s 0.1%.

chart2chart_

Když se podíváme na minulý měsíc, tak uvidíme, že Android 4.4 Kitkat se zvedl o více jak dvojnásobek, přesně o 2.8% a 4.2 Jelly Bean se zvedl o 1%. Všechny ostatní operační systémy klesly. Gingerbread padl o 1.2%, Ice Cream Sandwich a 4.1 Jelly Bean o 0.9% a dokonce i Android 4.3 Jelly Bean padl o 0.7%.

Vypadá to, že KitKat má docela slušně našlápnuto, ale ještě to bude trvat než se prosadí ve větší míře. Ale tak to bylo vždycky…

Zdroj: Android Development, Android Central

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *