Oppo oficiálně představil Find 7 – 5.5" QHD displej a Snapdragon 801 procesor

Je to tak, svět se už dočista zbláznil. Oppo dle očekávání představil model Find 7, který nabídne displej s rozlišením 2560 × 1440 (QHD). Tím se hustota pixelů vyšplhala až na astronomickou hodnotu 538 ppi. Jen pro informaci, kdysi obávaná Retina od Applu má ‚chudých‘ 326 ppi.

Společnosti Oppo se povedlo dostat takové množství pixelů do tak ‚malého‘ displeje díky metodě zvané Super Screen 2.0. Ochrana displeje je zajištěna oblíbeným Gorilla Glass 3 od firmy Corning.

BjFuKoqIgAA8Wv9

Výkon tohoto mamutího stroje je zajištěn čipsetem of firmy Qualcomm, konkrétně jde o jeden z nejrychlejších mobilních procesorů vůbec, Snapdragon 801, který je taktovaný na 2.5 GHz. Grafickým procesorem je Adreno 330, takže herní zážitek v nejvyšší kvalitě je zajištěn. Paměti RAM v přístroji najdete rovnou 3 GB, což je opět posunutí mobilního výkonu na novou úroveň. Pro data je v Oppo Find 7 celkem 32 GB místa a to je ještě možné rozšířit o microSD karty, pravděpodobně až do výše 128 GB.

Na zádech přístroje nejdeme 13MP fotoaparát s přisvětlovací diodou. Přístroj nabízí zajímavý mód nazvaný Super Zoom, který dokáže z několika snímků vytvořit jeden 50MP snímek. Na přední straně přístroje je pak 5MP kamerka pro videohovory a oblíbené ‚selfies‘. Pro udržení takové mašiny při životě budete potřebovat hodně šťávy, Oppo Find 7 nabídne baterii o velikosti 3000 mAh.

horizontal

Aby v tom byl trošku zmatek, nabízí Oppo tento přístroj také ve verzi s 5.5″ FullHD (1080p) displejem. Procesor je stále Snapdragon 801, ale taktovaný na 2.3 GHz. Paměť je také omezena, a to na 2 GB, a vnitřní paměť poskytne 16 GB místa s možností rozšíření o microSD karty. Baterie disponuje oproti QHD verzi 2800 mAh.

Obě verze nabízí speciální technologii nabíjení nazvanou VOOC, která nabije přístroj na 75 % za 30 minut. Další zajímavostí je světelný pruh pod displejem, který slouží jako stavová dioda pro příchozí zprávy, maily, hovory a podobně. Velkou pozornost si zaslouží audio, protože v telefonu jsou zabudovány reproduktory MaxxAudio, které by měly poskytnout skvělé basy. Předinstalovaná aplikace MaxxEq by vám měla pomoct vyladit zvuk přesně podle vašeho přání.

Rozměry obou zařízení jsou 152.6 x 75 x 9.2 mm a váha je 173 g pro QHD verzi a 170 g pro FullHD. Cena je pro Čínu stanovena na cca 11 tisíc pro QHD a devět a půl tisíce pro FullHD verzi. FullHD verze se začne prodávat zítra a verze QHD v květnu, příp. červnu. Jestli a případně kdy se Find 7 dostane k nám, je otázka, protože Oppo zde nemá oficiální zastoupení.

Zdroj: GSM Arena, Stuff

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *