Link Bubble je v Obchodě Play – ušetřete pár sekund čekání při načítání stránek

Aplikace Link Bubble od Chrise Lacyho, který je zodpovědný také za Action Launcher a Tweet Lanes, se dnes po drobných tahanicích s patenty, konečně dostala do Obchodu Play.

Link Bubble je v základu internetový prohlížeč, který ovšem není tak standardní jako například Chrome nebo Opera. Nabízí uživateli šetření času při načítání internetových stránek z aplikací třetích stran. V případě, že například projíždíte vybrané příspěvky v Google+ a zaujme vás nějaký odkaz, doteď to bylo tak, že jste na odkaz klikli, otevřel se prohlížeč a vy jste čekali až se stránka načte. S Link Bubble to bude probíhat trošku jinak. Na link kliknete, jak jste zvyklí, ale stránka se zatím nenačte. Objeví se pouze bublina (podobná té z nezdařeného projektu Facebook Home), která vám dá animací najevo, že něco načítá. Jakmile stránku načte, automaticky se otevře nad momentálně prohlíženou aplikací a můžete číst.

Screenshot_2014-03-21-07-52-22Screenshot_2014-03-21-07-52-37

Na jednu aplikaci by to bylo málo, takže Link Bubble umí ještě další kousky. Prvním z nich je možnost rychlého sdílení a to jednoduchým chycením bubliny a přetáhnutím do požadovaného rohu, kde již máte nastavenu vlastní nejčastěji používanou aplikaci pro sdílení. Může to být třeba Google+, kam chcete něco zveřejnit, nebo Hangouts pro sdílení s konkrétním uživatelem, nebo třeba aplikace Pocket, která vám schraňuje vše, co si chcete přečíst, ale nemáte na to zrovna čas nebo jakákoliv jiná aplikace, kterou máte nainstalovanou a dovoluje sdílení.

Další zajímavostí je odhalení vloženého videa z YouTube, které se standardně přehrává v prohlížeči. To není příliš uživatelsky přívětivé, proto se zobrazí v horní části otevřeného odkazu ikona YouTube a po jejím kliknutí vás přesune na požadované video do nativní YouTube aplikace (v případě, že ji máte nainstalovanou, samozřejmě).

Screenshot_2014-03-21-07-53-20Screenshot_2014-03-21-07-52-57

Abyste měli pocit, že jste skutečně ušetřili spoustu času, Link Bubble za vás počítá kolik sekund a následně minut či hodin jste ušetřili tím, že jste aplikaci používali místo standardního otevírání odkazů v prohlížeči. Jestliže jste odkázáni na EDGE, nebo už máte vyčerpaný měsíční limit, bude to spíš v rámci hodin než sekund. Asi poslední funkcí, kterou Link Bubble nabízí, je historie otevřených stránek. Můžete se tak jednoduše vrátit k tomu, co jste nestihli dočíst.

Pokud si chcete otevření článku nechat na později, stačí bublinu chytit a přemístit k některému z krajů displeje, kde zůstane dokud ji znovu neaktivujete. Otevřenou stránku v Link Bubble můžete jednoduše otevřít v Chrome přes nabídku v nastavení (tři tečky) a je zde také možnost zkopírovat odkaz nebo stránku rovnou sdílet.

Základní verze je zdarma a je dostatečně využitelná pro vyzkoušení a vlastně i pro každodenní použití. Umí načítat z jedné konkrétní aplikace jeden odkaz na pozadí. Pokud se rozhodnete investovat stokorunu, budete moci využívat Link Bubble ve všech aplikacích a navíc se vám načte i několik odkazů zároveň. Navíc tím podpoříte Chrise Lacyho, který měl s touto aplikací více vydání kvůli patentům, než by mu bylo milo a bude moci svůj čas věnovat tomu, aby přinesl další podařenou aplikaci jakými Link Bubble či Action Launcher rozhodně jsou.

Screenshot_2014-03-21-08-32-08Screenshot_2014-03-21-08-27-49

[appbox googleplay com.linkbubble.playstore]

[appbox googleplay com.linkbubble.license.playstore]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *