Moto G nabídne výkon vyšší střední třídy za cenu nižší třídy

Možná jste se již setkali s cenami, které na západ, jih i sever od našich hranic nabízejí operátoři, když se jim na dva roky upíšete. Často jde o částky, které se pohybují v řádu stokorun, maximálně několika tisíc a to i při ceně přístroje dalece přesahujícího deset tisíc. Motorola se rozhodla nabídnout takovým zemím, jako je třeba Indie nebo Česká Republika, přístroj s výkonem srovnatelným s loňskými vlajkovými loděmi.

Američané nejsou zvyklí na to, aby za své elektronické hračky platili horentní sumy. Proč by to taky dělali, když při upsání na dva roky, které nám přinese maximálně tak úsporu dvou set korun měsíčně, dostanou za cenu padesáti dolarů takové zařízení, jakým je například nejnovější Nexus 5. Ten u nás koupíte za mnohem vyšších jedenáct a půl tisíce. Rozdíl přes deset tisíc je poměrně markantní, co myslíte?

Moto G_Blue_Front_Shell_PackageMoto_G_Announcement_1500

Motorole se stále příliš nedaří, a to ani poté, co světlo světa spatřila Motorola Moto X, která nabízí možnost přizpůsobit si design dle svého vkusu. Vymyslela proto způsob, jak svoji značku co nejlépe prodat, ač to s největší pravděpodobností nebude v mateřské Americe. Díky dobře zvolené cenové politice a silnému motoru v představeném Moto G, se Motorole může povést rapidně zvednout prodeje a dostat se do podvědomí uživatelů.

Motorola Moto G nabízí 4.5″ displej s rozlišením 720p, čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 taktovaný na 1.2 GHz, 1 GB RAM, baterii o kapacitě 2.070 mAh a vnitřní paměť 8 nebo 16 GB. Slot na paměťové karty byste v přístroji hledali marně…ostatně taková je celá politika Google. Fotoaparát má rozlišení ‚pouhých‘ 5MP a přední kamerka příchází s rozlišením 1.3MP. Cenovka je nastavena příjemně nízko a, i když bude u nás samozřejmě opět výrazně vyšší, než je jednoduchý převod měny, rozhodně půjde o cenový šlágr. 8 GB verze je nabízena za $179 a verze 16 GB bude dostupná za $199. I přes klesající hodnotu koruny jde stále o cenu cca 3.600,- respektive 4.000,-. U nás počítám s navýšením na pět až sedm tisíc.

Moto_G_rainbowMoto_G_Grip_Shells

Co se týče operačního systému, dočkáme se Androida 4.3 v základu, ale Motorola se nechává slyšet, že na začátku roku 2014 dostane Moto G Android 4.4 KitKat. K dispozici budou také vizuální změny podobné jako u Moto X. V tomto případě se bude jednat o možnost výměny zadního krytu baterie, a to v několika barvách a stylech.

Prodej Moto G bude zahájen již tento týden, a to v Brazílii a části Evropy. V dalších týdnech se dostane na pulty v Latinské Americe, Evropě, Kanadě a části Asie. V lednu 2014 se pak dostane do Ameriky, Indie, na střední východ a do další části Asie. Jak to bude s uvedením u nás se ještě neví. Minimálně podle Sunnysoftu není známá ani cena, ani datum kdy se dostane Moto G u nás do prodeje.

Zdroj: Android and Me

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *