Google přidává podporu Waze v dalších 46 zemích

Google před pár měsíci koupil Waze – navigaci, která se vyhne všem dopravním komplikacím. Již před měsícem se podpora Waze promítla do Google Map, ale pouze ve 13 zvolených zemích. Česká Republika samozřejmě chyběla. Nyní by se seznam podporovaných zemí měl rozrůst o dalších 46 zemí, obsah tohoto seznamu je ovšem zatím neznámý.

Waze funguje na jednoduchém využití uživatelů této aplikace jako jakýchsi informátorů o dopravní situaci. Kromě samotného manuálního zadávání komplikací, na které řidiči narazí, jsou vyhodnocovány také komplikace automatické. To funguje například tak, že pokud se někteří uživatelé ‚seknou‘ v koloně a courají se po D1 rychlostí 6 km/h, aplikace to vyhodnotí jako kolonu a dalším uživatelům již tuto skutečnost zatepla napráší a nabídne jim alternativu.

Google Mapy jsou již nyní opatřeny zobrazením dopravní situace a komplikací, jako jsou nehody, uzavírky nebo plynulost provozu. Ve vyhledávání toto ovšem nezahrnuje a klidně vás zanaviguje přímo do červené zóny na Staré osadě. Díky Waze byste měli získat rychlejší, i když někdy méně přesné informace o problémech na silnicích s možností se jim vyhnout.

gmaps_waze

Zda je Česká Republika součástí balíku 46 zemí, které získají výsostnou možnost používat implementovaný Waze do Google map se dozvíme zřejmě velmi brzy. I když předpokládáme, že ano, prozatím je vše zahaleno rouškou tajemství.

[appbox googleplay com.google.android.apps.maps]

Zdroj: Android Community, Twitter

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *