Nova Launcher se ve verzi Beta přibližuje Google Experience Launcheru

S příchodem Androidu 4.4, s kódovým označením KitKat, se mezi uživatele dostal také Google Experience Launcher (GEL). Tento launcher nabízí kromě jiného průhlednou spodní i horní lištu, což umocňuje pocit z velikosti displeje a hlavně je pryč ona roztříštěnost. Nova Launcher samozřejmě nechce své fanoušky o tyto a jiné vychytávky ochudit, a tak vylepšuje, vylepšuje a vylepšuje.

GEL nabízí kromě průhledných lišt také neustálý přístup ke Google Now, a to vždy na obrazovce nejvíce vlevo. Nabízí také nové možnosti volby pozadí a přidání widgetu. Najdete zde i novou grafiku, například kulaťoučké identifikátory jednotlivých ploch, které se Google celkem povedly. Složky s více aplikacemi také doznaly jistých změn a to vše se Nova Launcher snaží přinést svým fanouškům.

Kevin Barry, vývojář Nova Launcheru, se již dříve nechal slyšet, že se bude snažit dostat do svého dítka co nejvíce funkcí, které nová verze systému nabízí. Nebude ovšem možné obsáhnout vše. Například přechod na Google Now tak, jak to jde teď, tedy posunutím na plochu nejvíce vlevo, určitě nepůjde. Jde totiž o kombinaci GEL, Google vyhledávání a Google Now a s tímto není možné pracovat, protože přece jen jde o aplikace patřící jinému vývojáři. Nicméně se bude snažit najít cestu jak z GEL přenést co nejvíce funkcí do Nova Launcheru.

2013-11-12 12.51.242013-11-12 12.50.26

Po poslední aktualizaci Nova Launcher Beta je možné mít v KitKat zařízeních průhledné navigační a informační lišty a v modelu Moto X alespoň lištu navigační. Nově si také můžete zvolit ukazatele plochy pomocí kuliček, které nabízí právě GEL. Světlé kruhy z KitKat, sdružující více aplikací ve složce si můžete již nastavit také. Pro vlastníky operačního systému Android 4.1 a vyšší je zde možnost písma Condensed, použitého v GEL.

Pokud chcete Nova Launcher Beta vyzkoušet, můžete tak učinit v komunitě, po kliknutí na Beta Opt-in vpravo nahoře. Pak už stačí jen kliknout na tlačítko, že se chcete stát testerem a při instalaci Nova Launcheru z Obchodu Play se vám automaticky nainstaluje verze Beta, kterou můžete dále jednoduše aktualizovat.

Zdroj: Google+

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *