Vyhledávání Google získalo masivní update, který přináší podporu GEL

Android 4.4 KitKat přinesl na Nexus 5 nový launcher s názvem Google Experience Launcher, po kterém volají a prahnou miliony uživatelů. Samozřejmě, jde pouze o můj skromný odhad, ale internet je plný pokusů o zprovoznění GEL na jiných přístrojích, a dotazů, kdy bude GEL dostupný právě pro ně. Nyní máte za určitých podmínek možnost zprovoznit GEL i na vašem přístroji.

Nové Vyhledávání Google přichází ve verzi 3 (konkrétně 3.1.8), což přináší vylepšené UI s novými animacemi. Důležité je také to, že Vyhledávání v sobě má zakomponován Google Experience Launcher (GEL), takže po aktualizaci a jednoduchém nainstalování dodatečné aplikace, byste měli mít možnost využívat výhod GEL i ve vašem zařízení (pokud ‚jedete‘ na Androidu 4.1+). GEL s sebou přináší také průhledné lišty, ale zde musíte být na Androidu 4.4, abyste toto získali.

Nově by mělo být v Google Now také několik nových karet, konkrétně aktualizace webových stránek, nová témata a na co se dívat. Jestli ovšem toto bude dostupné i pro české uživatele je otázkou. K dispozici by měly být také informace o nehodách díky Waze. Vyhozené karty by mělo být možné vrátit zpátky přes tlačítko Zpět, známého například z Hangouts nebo Gmailu.

nexusae0_27nexusae0_Screenshot_2013-11-13-16-05-261

Pokud toužíte po Google Experience Launcheru, neměl by být problém ho do zařízení dostat po aktualizaci a nainstalování aplikace, kterou najdete na stránkách Android Police. Možné ovšem je, že časem bychom se mohli dočkat samostatné aplikace, kterou budete moci nainstalovat, abyste se k GEL dostali.

Pokud vám Obchod Play ještě nepřinesl kýženou aktualizaci, můžete si ji stáhnout opět ze stránek Android Police. Odkazy najdete na konci stránky, stejně jako v případě odkazu výše.

[appbox googleplay com.google.android.googlequicksearchbox]

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *