Jelly Bean už obsluhuje přes polovinu všech přístrojů

Ačkoliv se Gingerbread drží zubynehty, postupně ztrácí na síle a nyní je pouze na čtvrtině přístrojů. Naopak úspěšný Jelly Bean, který se rozprostřel do tří verzí, je již na více než polovině přístrojů.

Je tomu sedm měsíců od doby, kdy jsme vás seznámili s nejnovějšími statistikami rozšíření poměrně mladé verze systému, Jelly Bean. V tu dobu byl zastoupen pouze na čtvrtině všech přístrojů, ale i to byl jakýsi úspěch. Gingerbread si držel postavení v čele s téměř čtyřiceti procenty. Ice Cream Sandwich si ukousl slušných 29.3%.

To byla situace před více než půl rokem. Před měsícem to tak rozdílně nevypadalo, ale padesát procent pro Jelly Bean čekalo za posledním kopcem. Řeči čísel měl Jelly Bean konkrétně 48.6%. Nyní je Jelly Bean se svými verzemi 4.1.x, 4.2.x a 4.3 v zastoupení silou 52.1%. Gingerbread za měsíc spadl o další dvě procenta a to z původních 28.5% na 26.3%. Ice Cream Sandwich také spadl i když ne o tolik. Původních 20.6% nahradilo 19.8%.

chartchart

Příští měsíc možná zaznamenáme první nesmělé krůčky nejnovějšího přírůstku, konečně s novým názvem KitKat a číslovkou 4.4.x. Data byla zaznamenána za sedmidenní cyklus návštěv v Obchodě Play končící 1. listopadu. Pokud jste tedy v té době v obchodě nebyli, váš ‚hlas‘ nebyl započítán.

Zdroj: Android Developers

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *