LG Optimus 4X HD – konkurence pro HTC One X a Samsung Galaxy SIII již brzy

Ačkoli to novinka od LG nestihla na trh tak rychle, jako její největší konkurence, určitě jí nelze upřít, že má co nabídnout, a že si své zákazníky jistojistě také najde. Telefonů s platformou Tegra 3, obřím displejem, velkou rozšiřitelnou pamětí nebo nejnovějším Androidem Ice Cream Sandwich totiž stále na trhu příliš není.

Telefon byl poprvé světu představen na veletrhu Mobile World Congress v únoru letošního roku a na trh by se měl dostat v nejbližších týdnech. Podobně jako jeho nejbližší konkurence (HTC One X, Samsung Galaxy SIII) výrobce i u tohoto modelu vsadil na výkonnou platformu NVIDIA Tegra 3. Ta je zárukou, že telefon bude bez problémů zvládat i ty nejnáročnější činnosti včetně moderních 3D her nebo přehrávání videa ve vysokém FullHD rozlišení.  Mezi jeho další výhody (ačkoli tedy nejbližší konkurence nabízí téměř to samé) patří 4,7″ True HD IPS displej s rozlišením 1280 x 720 bodů. Prohlížení internetu, navigace, sledování videa či hraní her bude určitě dokonalým zážitkem, díky IPS technologii by měl být displej navíc dobře čitelný i na přímém slunci.

Vnitřní paměť má sice kapacitu „jen“ 16 GB, výrobce ale telefon osadil i slotem pro paměťové karty, každý si tedy doslova za pár korun paměť bude moci rozšířit podle svých potřeb. Telefon dále nabídne dvojici fotoaparátů (zadní s rozlišením 8 megapixelů a čelní s rozlišením 1,3 megapixelů) a na první pohled výborně dimenzovaný akumulátor s kapacitou 2150 mAh. U „běžného“ telefonu by byl takovýto akumulátor zárukou skvělé výdrže, u takto nabitého přístroje se však klidně může stát, že se ani tak nedostaneme přes jeden až dva dny intenzivnějšího provozu. A to nemluvím o hraní her nebo přehrávání videa, které telefon „zabije“ během několika hodin.

Telefon se nejdříve dostane na trhy v Německu, Velké Británii, Holandsku a Švédsku, zbytek Evropy bude následovat o něco později.

Zdroj: www.talkandroid.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *